Resfeber

Nu börjar jag bli lite nervös, har inte ens packat. Kollade en sista gång att jag har allt utskrivet, särskilt Schwarz Stein biljetten, jag är så hypad! Jättenyfiken på hur Hora kommer vara live ^^ Och förhoppningsvis hittar jag en massa musik från Closetchild och Puresound=)
じゃ、さよなら!

NES, RIP -.-

Jag är uppfostrad av NES, det var den första konsolen som kom in i denna lägenhet, känns som att jag är född med kontrollen i min hand.
När jag kom hem från diverse äventyr under dagen satt jag mig alltid framför tv:n och spelade, främst Super Mario Bros 3, nostalgi, nostalgi.
Sen sålde min mor denna underbara maskin för att byta upp oss till en Sega Mega Drive, men de spelen var aldrig riktigt roliga...inte som NES.
När jag åkte till Tokyo förra året och fastnade i en spelbutik hittade jag retro sidan och gick och dreglade i säkert 1 timma. Jag höll ett begagnat NES för 6000yen i mina händer...men köpte det inte. Jag var sugen men avstod.
Nu när jag ska tillbaks till Japan har jag funderat mer och mer på det där med NES och bestämde mig för att köpa ett i Tokyo, så kom jag på...Japan hade ju inte PAL tv när NES gjordes. OoO
End of the world!
Jag skulle alltså behöva köpa både en adapter så jag kan plugga in den i väggen + en konverterare för att få färgbild med normalt ljud.
Byebye little NES T_T
 
Det blir inget NES för mig i Japan, hittade ett billigt på tradera dock, men det får vänta tills efter min resa :P
(sen var jag helt inställd på att skaffa ett 3DS i japan men läste att de är regionsbundna, very unlucky)
Kanske hittar nåt kul gamboy spel i tokyo då...
 
T_T
 

D.Gray-Man

Nu när jag är sjuk och hemma från jobbet har jag i princip spelat och kollat på film/anime hela dagarna, och började kolla på D.Gray-Man i måndags. Egentligen är den ingen anime i min smak men den var ganska kul och jag gillar vissa karaktärer (Miranda och Allen :P), får se om jag klarar av att se alla 103 avsnitt dock.
Den handlar om exorcister som jobbar med att döda och hjälpa demoner som en elaking skapat, ungefär som de flesta anime serierna :P
Jag försöker intala mig att det är bra att se på anime för japanskan, men vet inte om det ger så mycket. Under seriens gång har jag skrivit ner ord som jag reagerat på och vill lära mig, det första blev moyashi X'D (bean sprout).
Känns som att det är omöjligt att hitta någon riktigt bra anime längre... någon i stil med Claymore! Claymore-aktig anime efterlyses!
.
 

FINAL FANTASY FIRAR 25 ÅR!!!

...och såklart firas det genom att råna alla fans.
Jag var av ren slump inne på spelbutikens hemsida och ser då att ett nytt item poppat upp i deras utbud. En box med ALLA 13spel! +lite annat som CD och böcker.
Efter lite googlande ser jag att i sommras gick Square ut med det här och då var det ännu inte klart om den skulle släppas i Europa men nu verkar det ju som det...hoppas jag.
Jag känner mig helt hypad, måste ha! Det finns ju spel som fattas i min samling och jag har aldrig klagat på 2ex :p
Square's hemsida skriver i dagsläger att boxen kommer gå på 35 000 yen, så jag antar att det hamnar runt 3000kronor här då?
Denna måste jag ha, oavsett om jag får svälta i en månad eller två.
 
 

GAMEX

Lördag och söndag spenderade jag på GAMEX. Helt ärligt var jag inte så positiv till att gå men det var betydligt roligare än jag trott.
Testade lite nya spel, som Mario Bros till wiiU (en stor besvikelse, iallafall med fler spelare) och fastnade vid Tekken och Dead or Alive :P
På söndagen bjöds det på cosplay tävling, dessvärre bara en Final Fantasy karraktär men vissa av kostymerna var sjukt snygga =) (se bilder) så det var ändå värt att se.

Skriva, skriva, skriva

Jag har börjat skriva för svenska Jame=) Skickade in en ansökan mest på skoj, trodde inte ens de skulle svara, och så fick jag ett ja dessutom! Äntligen får jag skriva om mina älskade bortglömda band.

Min första recension fick bli av Moi Dix Mois skiva Reprise, mest för att det är den senaste skivan jag köpte. Måste säga att när jag skrev recensionen lyssnade jag så många gånger på den att jag nog hjärntvättade mig själv med Dialogue Symphonie... Den har aldrig varit någon favoritlåt, men efter recensionen hade jag den spelandes i huvudet nonstop X'D (föredrar Seth även på den låten, sorry Juka)

http://www.jame-world.com/se/articles-91167-moi-dix-mois-reprise.html

Imorgon drar jag till GAMEX och kollar läget (dock inget nytt Final Fantasy jag kan dregla över, synd).

 

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0