Ett kuvert kommer lastat med...

...nya flyers! Köpte dessa tre flyers från en tjej i veckan och kan nu stolt säga att jag har en Rudolf Steiner flyer. Nu fattas "bara" demo banden -.-
Även Schwarz Stein's New Vogue Children och en gammal The Velvet flyer.

Jag samlar alla mina flyers på de band jag gillar i en pärm med plastfickor uppdelad efter band och det är kul att se mappen växa, hur simpelt och fanatiskt det än låter.
Gotta catch 'em all :P


Rudolf Steiner var dessvärre lite mindre än vanligt


Samma med New Vogue Children.


Och jag kan i ärlighetens namn säga att jag köpte denna för att den lilla,lilla preview bilden som skymtade ett svart/vit, naket bröst gjorde mig nyfiken på hur hela flyern såg ut :P Min misstanke är att denna flyer är ganska gammal och att bandet inte släppt Dada's idéer helt än. Den ser ganska Velvet Eden aktig ut.
...av någon märklig anledning får Lem mig att tänka på Yu~ki från Malice Mizer -.-

Salome

Nu har äntligen Kaya gett en liten smygtitt på det kommande singel släppet Salome. Av att dömma från de bilder som Kaya visat tidigare kommer denna singel vara lite arabiskt inspirerad, fick även höra att Kaya visat en liten preview tidigare på en spelning där han faktiskt dansade barfota, se där.
Jag kände mig skeptisk till den här singeln när jag läste att Misa gjort låten (som tidigare varit med i Davide Shito al) eftersom att jag inte gillade Madame Roza som hans krev till Kaya 2010. Enda anledningen till att jag köpte den var för att man fick ett signerat kort och då tänkte jag ju såklart att i år ska jag inte falla i den fällan. Ingen Salome bara för att det signerade kortet suktar. Men så hörde jag denna preview och kände att nu har Misa faktiskt lyckats, låten är bra och omslaget är gjort av Vivienne Sato, vad mer kan man önska?
Så denna måste bokas, särskilt med tanke på det signerade kortet som bonus, vilket cdjapan ger.
Singeln släpps 20 Juni!

 

桜 Sakura

Nu när det är vår och Sakura står för full blom i Japan och även i kungsan är det dags att lyssna på stämningsfull musik.
Sakura har blivit lite som en symbol för Japan och såklart finns det flera låttilar som delar namn med denna söta blomma.

 

桜 var den första låten jag hörde av Janne Da Arc. Bra pop/rock låt, gillar speciellt introt. Men på nåt sätt känns det som att låten skiljer sig ganska kraftigt från den delen och jag tycker refrängen kan bli lite långtråkig. Ändå värd att kolla upp och Janne Da Arc har många andra riktigt bra låtar, speciellt live videor.

 

Mer om dem någon annan gång, en annan 桜 låt som förmodligen är min favorit är Buck-Tick's (som skrivs med hiragana; さくら). Den är andra spåret på singeln Jupiter som jag för tillfället letar efter. Texten handlar om Atsushi's mamma som gått bort och hans smärta refekteras bra i låten. 02.08 in i låten kommer brytpunkten och den gör låten fantastisk. Orden: Kusuri wa kanashii dake, som han sjunger under den delen (Endast sorgen är botemedel) är genialiska. Denna låt syftar inte direkt på blomman dock, värt att poängtera, utan syftar familjenamnet Sakurai (ganska säker på det) som sångaren har.
Nostalgi att se Atsushi's 90-tals kläder, hehe men bortser man från video kvalitén är det en underbar låt.


Höst sakura i Shinjuku Gyoen

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0