Om mitt liv var en film, hur skulle soundtracket låta?

Jag hittade ett roligt meme på Lastfm. Reglerna är...eller snarare var enkla. De löd som följande;
1. Öppna ditt musikbibliotek
2. Tryck på blandning
3. Tryck på Play
4. Skriv låten du lyssnar på när du läser frågorna
5. När du går till nästa fråga, byt låt (tryck på next)
6: Fuska inte!
jag gillade inte de här reglerna så mycket så jag gjorde det två gånger, en gång med dessa och en gång då jag helt enkelt valt låtarna som jag tycker passar, tog även bort ett par kategorier som absolut inte skulle vara med i en film om mig X'D Mina resultat blev följande;

Opening Credits: Birushana's(美流沙女) låt Boku no kago.

Waking Up:
Ett uppvaknande måste göras lugnt,...Pierrot's Birth Day.

Falling In Love:
Jag skulle vilja bli kär till Malice Mizer's låt Ma Chérie. Den känns gullig och kärleksfull. (...och konstigt nog en sån där Malice Mizer låt bara jag älskar i min omgivning >.>)

Mental Breakdown: Hehe, en självklar låt, Suspect med Blam Honey. Den är så stressig och allt händer på en gång att jag nästan antar att den är resultatet av något nervsammanbrott Ryonai haft.

Driving: En låt som alltid fått mig att tänka på bilkörning är L'arc en ciel's låt Voice. Den är med på skivan Dune och är en av de äldre av deras verk.

Depression: Depressions låten måste ju komma från Velvet Eden! Den låt jag brukar lyssna på när jag känner mig nedstämd är Hanauri Musume (blomster flickan...eller floristen, iallafall en flicka som säljer blommor). De flesta av Velvet Eden's låtar låter i mina öron som att de bär på mycket sorg, är jag inte ledsen när jag börjar lyssna lär jag hamna i ett mindre glatt tillstånd och jag älskar det.

Happy dance: Jag gjorde ett meme för ett tag sen på facebook och då var en fråga vilken låt jag helst dansar till, nu är ju fallet så att jag inte dansar. Jag är stel som ett lik, men OM jag skulle dansa skulle det bli till Schwarz Stein's låt Addictive Epicurean. Jag dansar i mitt inre när jag hör den och det är ju tanken som räknas.

Betrayal: Akira Yamaoka med Love Psalm, en av de bästa låtarna i Silent Hill 2.

Regretting: Blood's låt Canary. Ånger, ånger ånger.

Long night alone: En lång natt ensam känns som en lugn låt. Det får bli BUCK-TICK's låt Dress (eller doresu på japanska). Lite av en grubblar-låt.

Flashback: Den här låten känns som ett koma tillstånd på nåt märkligt sätt, från att den börjar tills slutet när Klaha's röst blir klarare och han sjunger på Japanska, så känns den låg och dimmig. Som att den väntar under ytan...en tänkar låt att minnas till helt enkelt. Låten jag pratar om är såklart The Flower Bloom in Future med Pride of Mind.

Wedding: Den här skulle egentligen inte vara med, jag vill inte gifta mig men en låt som får mig att direkt tänka bröllopsvals är Waltz or the Moon från Final Fantasy VIII OST är ju så bra att jag måste få med den.

Final Battle: Såklart en strid måste innehålla Final Fantasy. Så, J-E-N-O-V-A Advent Children versionen.

Death Scene: Vilken låt är det som jag älskar och som har en av de finaste texter jag hört? Malice Mizer's låt Le Ciel såklart! Och ska någon dö i min film ska de banne mig göra det till Le Ciel Ò__´-

Funeral Song: Jag har de senaste 5 åren tänkt att antingen så vill jag ha Le Ciel eller en Velvet Eden låt spelandes på min begravning. Min första tanke var en helt annan låt, denna valde jag pågrund av att den är lugnare och texten passar. La Fin (original version) med Velvet Eden. Även om texten inte handlar om någon som dör så är det någon som ger sig av. (inom kort kommer jag posta en svensk översättning jag gjort på den låten)

End Credits: Gackt's låt Longing. Perfekt med sluttexten rullandes...ser iallafall bra ut i mitt huvud, :P

Och detta resultat med memet's original regler;

Opening Credits: Goatbed - Monica (Måste säga att datan valde första låten ganska bra :P)

Waking Up: Hora - Distorted World (Hmm, om jag skulle vakna upp i Matrix passar den här låten..)

Falling In Love: Moi Dix Mois - Vizard (Haha, med den här låten i bakgrunden måste det vara en väldigt "rätt fram" kärlek)

Mental Breakdown: Soft Ballet - Escape (Kanske...fast den här låten är för sansad och....ganska fel för nervsammanbrott ._.)

Driving: Eve of Destiny - Nervous and Innocence Live (X'D Den här skulle jag inte köra till om jag inte vill krocka...väldigt dålig kvalité)

Depression: Hora - Burial (Riktigt bra depressions låt...)

Happy dance: Lareine - Stranger in New Days (Glad låt till en glad dans)

Betrayal: GPKISM - Reliquia (Nee, den här låten är ingen jag ens lyssnar på eller gillar)

Regretting: Blam Honey - Tranceperent Sky (Varför inte, lite av en grubblar låt)

Long night alone: GPKISM - Immolare (Om jag var ensam och kände för att ha hemma disko ja...annars nej... lutar på åt nej. Min data verkar gilla GPKISM mer än vad jag gör...)

Flashback: Kaya - Curse of Rose Instrumental (Helt ok att se tillbaks till, om det är nåt dramatiskt som händer)

Wedding: Final Fantasy x OST - Auron's Theme (Haha, now we're talking. Final Fantasy är ett måste på bröllop)

Final Battle: Final Fantasy II OST - Magician's Tower (Skulle hellre ha en strid till en kraftigare låt men varför inte, det är ju iallafall tv-spel. Den här striden skulle helt enkelt inte behöva vara så brutal)

Death Scene: Soft Ballet - Ego Dance extended version (Jag gillar den här låten men NEJ! Man kan inte dö till den!! T_T det här är ju disko på Patricia -.-')

Funeral Song: Blood - Se Lever (Njaa...inte på min begravning iallafall >.>)

End Credits: Malice Mizer - Kagami no Butou Genwaku no Yoru 鏡の舞踏 幻惑の夜 Live Gardenia Tour (...det här var inte slutet jag haft i tankarna... Klaha drar skämt med Közi i cirka 6 minuter sen drar en låg kvalitéts inspelning igång... trösten är att det är Malice Mizer)

Första gången...

...jag var tvungen att hämta ut en tidning på posten bara för att den var skickad i något som påminnde om en pizza kartong. Det är vad jag kallar service, de flesta andra företag hade skickat den i en påse men inte cdjapan där får man allt i kartong <3
Denna tidning, Fool's Mate Januari 2012 försökte jag hitta på Sunai men den var slutsåld när jag väl kom dit och SF bokhandeln tog 165 kronor. Ironin, jag skickade efter den från Japan för 147 inkl frakt och då fick jag mina ynka poäng som jag sen kan dra av som rabatt när jag handlar nästa gång.
Jag lyssnar ju inte på särskilt många nya band så varför lägga ner så pass mycket pengar på en musiktidning från iår? Jo, 1 sida Moi Dix Mois. Det var en recension från en spelning de gjorde i November förra året som jag var på och jag är en sucker för minnen, allt ska dokumenteras och inget får glömmas. Jag hade ju såklart glömt setlist:en, bara det var ju nästan värt 147kronor, och alla fina bilder (för få på Seth dock och INGA! på Hayato T_T). Sidan var helt värd priset dock...
Det tog cirka en månad för mig att få tidningen men den kom hit i fint skick tack vare pizza kartongen och kan jag få den billigare än här till priset av att vänta så gör jag gladerligen det. Den skickades med Sal, utan tracking. Många kör på rövarhistorien angående SAL, paket som helt försvunnit etc. Jag har användt det ett par gånger nu och inget har någonsin försvunnit, det längsta jag fått vänta är runt 4 veckor men jag gör hellre det och slipper dyra frakter och tull/moms avgifter (posten bryr sig sällan om det skickas utan tracking) och jag försöker intala mig att paket inte bara kan försvinna, trasigt vid ankomst är inte heller särskilt troligt med tanke på hur noggrant de Japanska företagen packar (oftast).
Jag köpte samma tröja som Mana har på den lilla bilden i mitten^^ Har dock inte burit den än.

Roliga nyheter?

Mana's senaste blogg inlägg handlade främst om hans födelsedags spelning, han pratade även om framtids planer, bland annat ett Deep Sanctuary III med Közi och Yu~ki som gäster! Igen!
Min första tanke: JA!!!
När jag såg datumet: NEJ!!!
Jag sa till mig själv sist Yu~ki spelade med Mana och Közi att nästa gång åker jag,... Varför i September! Jag ska ju börja skolan då om allt går enligt planerna T_T Ett tag kände jag för att åka och strunta i skolan men insåg att det är att ta i. Som att musiken inte tagit över mitt liv så det räcker, hehe. Ne, kommer jag in på någon skola får jag helt enkelt gråta mig igenom September och tröstköpa ett av Yu~ki's halsband från hans märke "Mother of Life". Och förhoppningsvis blir det mer av Yu~ki framöver. Tror knappast det är 2 spelningar och sen aldrig mer.


Fin bild från Mana's senaste blogginlägg. Tydligen var Moi Dix Mois klädda i vitt under denna spelning. Hade jag gärna sett mer av ^^ ...jag är väldigt nyfiken på hur K såg ut O_-  Får hålla utkik på Moi Dix Mois hemsida efter uppdateringar.

Paket!!

I fredags fick jag min efterlängtade Kilhi+Ice single Keep Cool (^.^)/ !
Tarachan sålde de skivor hon själv haft kvar, för att sedan skänka vinsten till hjälporganisationer för tsunami katastrofen förra året, och jag kunde ju såklart inte låta bli att bidra :P Dessvärre hade jag bara råd med Keep Cool. Till min förvåning och lycka hade hon inte bara skickat med skivan utan även ett fotografi på Uni och lite annat. Det bästa och finaste av allt var att hon hade signerat Keep Cool åt mig^^ Jag blir rörd av Tarachan's paket, Kilhi+Ice har ingen stor fanbase men trots det är hon så omtänksam och rar. Känns nästan som att vi plundrar henne på alla band minnen. I förra paketet hon sålde fick jag 1 purikura (de där roliga klistermärkena du kan göra i fotoautomanter i Japan) med henne och Uni, men även 2 på Kyo från Dir en Grey och Tarachan! De fick jag som en bonus för att en flyer var slut. <3 Jag värdesätter hennes omtanke enormt! Hon förtjänar en större fanbase.Mitt paket =)
Helgen har inkluderat en hel del Little Mermaid spelandes i bakgrunden :P

あたしは誰?

På väg till jobbet fick jag ett Schwarz Stein-ryck och lyssnade igenom ett par låtar från deras gig förra sommaren. ...och varje gång jag gör det har jag lust att skrika till mig själv; VARFÖR ÅKTE DU INTE TILL TOKYO 2 MÅNADER INNAN!!? Av det jag hör och ser på den DVD:n känns bara för sorgligt att ha missat. Skygga Hora ta till orda i Creeper, Syphilis and Disorder och Succubus, glada Kaya dansa rumpan av sig i New Vogue Children... *suck* Back on topic. Syphilis and Disorder :3 En av Schwarz Stein's bästa låtar och helt fantastisk live. Jag har fått höra av folk som inte gillar den här typen av musik att Syphilis and Disorder inte är en låt och jag kan förstå att vissa kanske har lite svårt för den typen av musik men när jag lyssnar på den råder total kaos i huvudet. Jag är svald av låten, mitt medvetande är till hälften borta, det är otroligt! Det är en sån skön känsla, obeskrivligt. När Kaya säger Atashi wa dare och låten stannar för 1 sekund för att sedan starta med Disorder igen så känner jag verkligen som att låten når perfektion och av någon konstig anledning älskar jag att Kaya frågar "vem är jag?" just under den tysta sekunden.
Testa mitt lycko rus... =)

 

Mana様fyller år idag!

Den 19 Mars är det Mana's födelsedag! Hans ålder är såklart okänd men jag gissar att han fyller 39 eller 40. Den 24 håller han sin årliga födelsedags spelning, hoppas han laddar upp många bilder på Moi Dix Mois hemsida ^^ Det lär ju iallafall vara mycket om det i nästa månads Madoshou =)
För att fira Mana ska jag lyssna mycket på Malice Mizer och Moi Dix Mois, kanske även lite Girl'e och Matenrou till och med :P
En av de låtar som Mana skrivit och som suttit starkast spår i mig är Ma Chérie som gjordes 96 när han var med I Malice Mizer. Jag älskar den låten, särskilt från de live framträdanden som finns på DVD. Som till exempel denna från Sélection de performances live.

Men eftersom att Malice Mizer varit inaktiva i över 10 år så måste jag ju lägga till en Moi Dix Mois video. Jag föredrar Seth som sångare, men Juka gör den också bra. Perish. har alltid varit en favoritlåt från Moi Dix Mois och blev ännu bättre när jag såg den live. Mana bjöd verkligen in till Moi Dix Mois värld när den spelades.
 
Jag hoppas Mana har en fantastisk födelsedag med en massa fina presenter, tårta och att han är med folk han älskar.
K postade ett kul medelande på facebook idag; Happy birthday to MY BOSS!!!! X'D
Jag har skickat iväg en hälsning till Mana, gå in på hans blogg och lämna dina gratulationer =)
お誕生日おめでとうございますマナ様!

La fin

Mitt första och mitt absolut favorit band är Velvet Eden. Jag har aldrig hört så många bra låtar från ett och samma band. Mer om Velvet Eden och min relation till dem senare. Det här blogg inlägget skulle vara tillägnat en kass översättning jag gjort av Dada's blogg, hehe.
Hans inlägg handlar om låten La Fin, en av Velvet Eden's klassiker, som gjorts 3 versioner på och nu är en till på G. Så,han började med att tala om den första versionen som gjordes av Kalm och texten av Dada. Den skrevs tidigt i deras karriär, kan vara den 3:e eller 4:e låten. Låten påminner om vanliga poplåtar (vilket jag inte riktigt kan hålla med om...) och han återanvände låten Lady Meister som han skrev i sitt första band E-typ. Lady Meister anser Dada inte är en Visual Kei låt. Utan La Fin hade det inte varit troligt att Velvet Eden gjort comeback. Det som var det största problemet var Dada's röst. Han hade inte sjungit på 8 år och hade nu lite flås när han sjöng La Fin. Men en ny version gjordes av Aci som då gjorde musiken. Nu, 2 år senare fick Dada en förfrågan av en kille att få görs en remix av La Fin. Den gjordes men Dada gillade den inte. Så Dada bad honom använda samma toner som orginalet. Nu anser Dada att han klarar av att sjunga den. Han lyssnade på orginalet och tyckte att den var dålig, barnslig. Från den har han förbättrat diverse saker, han har gått tillbaks till hans gamla sätt att sjunga och "helat" låten. Den slutgiltiga titeln har blivit La Fin-Final Mix. Dada bad även om ursäkt om hans röst låter slö på lördag och att folk inte ska skratta åt den för det tog 8 års arbete. Låten kommer framföras på lördag i hans gamla Velvet Eden kläder som kan ses på bilden. 
Här är min fanvideo till 2010 versionen som jag tycker blev riktigt bra.
 

Gamla filer

Det finns så många band jag inte lyssnar på så ofta att jag lätt glömmer bort dem, vilket är synd för vissa är riktigt bra. Idag kände jag helt random att slå på New Sodmy's skiva Confess to a Love och kom genast ihåg alla små guldkorn den här skivan innehåller. New Sodmy är ett av de där glömda banden, ganska konstigt med tanke på att sångaren är Kamijo och Versailles har ju en rejäl publik.
Bandet startade med Kamijo och Mayu från Lareine samt You och Aya och höll bara i sig i mer än 1 år. Åter till den här skivan, den öppnas med Phantom som är en ganska bra öppningslåt, men de riktigt bra låtarna är Thirteen's in the Beauty och A way of Life. Helt klara favoriter, Kamijo sjunger med bra känsla och låtarna är helt enkelt riktigt bra. Imagine och Farewell är två andra låtar som sticker ut ifrån skivan.
Jag vet att Versailles har många fans och är ett av de band som lyckats bäst utomlands av visual kei banden men jag måste säga att jag föredrar Kamijo's röst i Lareine och New Sodmy. Den så kallade "pubertets rösten" attraherar mig mer än den hyper mörka i Versailles. Han låter ganska till gjord där. En annan kul sak med New Sodmy är att det inte är ett visual kei band och Kamijo bär väldigt lite smink om något alls och jag tycker han ser väldigt vacker ut neutral, han borde visa den sidan mer. Här är en youtube video med låten A way of Life,

 

Idag är det 1 år sedan...

Jordbävningen i Japan. Jag har läst DN hela helgen som haft repotage om de drabbade delarna. Många intressanta och gripande berättelser. Delar av de värst drabbade städerna står fortfarande helt orörda. Det finns skolbänkar med halvätna matlådor, affärer som är helt övergivna. De som överlevde och som var bosatta i dessa områden är idag tvugna att ansöka om ett tillstånd att få se sina hem.
Så dagens låt får bli en gammal klassiker, さらばシベリア鉄道 av 大瀧詠一. Titeln betyder Farväl Siberiska järnvägen och artisten heter Otaki Eiichi." いつ、いつ、いつまでも待っていると" ~jag väntar i all evighet

Empty Eyes

Stora delar av veckan har jag varit på ett Kilhi+Ice humör. Lyssnat om och om igen på deras skivor, så idag tänkte jag posta en länk med en av deras bästa låtar, Empty Eyes.
Bandets kläder är grymt snygga i den här videon, något som jag verkligen gillar med det här bandet är deras framtoning. Tarachan (sångerskan) har alltid så snygga och roliga kläder som ändå är relativt "normala" men som hon har suttit en egen prägling på.
Deras sound känns ganska 90-tal men jag gillar det skarpt, de är verkligen en "hidden treasure"

http://www.youtube.com/watch?v=Tj5Lii849Kc

The Candy Spooky Theater

I mitt första riktiga inlägg vill jag dra tillbaks tiden till när Visual Kei fortfarande var någonting nytt för mig.
Ett av de första banden jag började lyssna på var The Candy Spooky Theater. Det som jag gillade med dem var deras roliga stil både klädmässigt och musiken. Av ren slump, precis som med det mesta jag snubblat över, hittade jag deras låt Devilish Kidnapper på Youtube och fastnade direkt. Idagsläget lyssnar jag inte så ofta på deras allt för många skämtsamma låtar, utan föredrar till exempel Ferris Wheel och Alice, men såklart det kan vara kul att höra Nejimaki Denki Isu (The wind-up electric chair), La Dance Macabre eller Murder Toy In The Closet.
Allmänt består bandet av 3 medlemmar, Jack Spooky (sång), Peggy (bas) och Kal Bone Junior (gitarr). Jack Spooky har en ganska speciell röst, inte bara när han ska försöka låta läskig ^.~ , och den funkar riktigt bra i de "seriösa" låtarna.
Den här skivan är en begränsad Eu-utgåva, men alla låtarna är släppta i form av singlar. Denna version har ett pappers fodral som viks ut (se bild), och köptes på New Nippon som inte finns längre.
Jag rekomenderar The Candy Spooky Theater varmt till den som vill ha lättsam musik med en twist.


Länkar:
Jack Spooky's Blogg (på japanska): http://ameblo.jp/thecandyspookytheater/
Officiell Hemsida: http://www.thecandyspookytheater.com/

はじめまして

Denna blogg är tillägnad Japansk populärkultur, främst musiken.
Jag kommer skriva om mina favoritband, låtar eller videor, saker jag köper, allt från skivor, DVD:er, demo band till tv-spel.
Mitt huvudsakliga intresse ligger i musiken så fokus ligger där. Jag hoppas jag kan hjälpa till att sprida vetskap om alla dessa underbara band och musiker för Sveriges publik är för liten! Denna blogg kanske även kan hjälpa den som känner sig vilsen i djungeln av shoppingservice:ar, musikstilar eller bra internet affärer.

Jag har även en youtube kanal där jag gör videor till mina favoritlåtar, spana gärna in den; http://www.youtube.com/velvet3den

また会いましょう

Välkommen till min nya blogg!

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0