FISH TANKer's ONLY 2013

 
För en månad sen dök hela FISH TANKer's ONLY 2013 upp på youtube! Jag var lite sugen på att införskaffa den, men med tanke på att jag då blivit tvungen att använda en shoppingservice (är ingen fishtanker) ville jag veta att den var bra innan jag slänger upp dryga 600-700 kronor.
 
Det blev ett väldigt stort när det spred sig att Buck-Tick, möjligen, för första gången spelat My Baby Japanese live och det klippet var förstås ett av de första att sprida sig från DVD:n.
 
När jag såg låtlistan blev jag dock inte överförtjust:
Opening
1. スピード (Speed)
2. Baby, I want you.
3. エリーゼのために -ROCK for Elise- (Elise no Tame ni -ROCK for Elise-)
4. LADY SKELETON
5. My Baby Japanese -type II-
6. SANE -type II-
7. Lullaby III
8. 絶界 (Zekkai)
9. 残骸 (Zangai)
10. 夜想 (Yasou)
11. INTER RAPTOR
12. BOLERO
13. CLIMAX TOGETHER
14. 夢見る宇宙 (Yumemiru Uchuu)

Encore 1:
1. 人魚 -Mermaid- (Ningyo -Mermaid-)
2. ONLY YOU -We are not alone-
3. MISS TAKE

Encore 2:
1. ICONOCLASM
2. 独壇場Beauty -R.I.P.- (Doukudanjou Beauty -R.I.P.-)
3. DIABOLO -Lucifer-
4. LOVE ME
 
Det är för få gamla låtar! Såklart de måste spela spåren från Yume Miru Uchuu, men det är ju en del från övriga album och däribland för lite 80-90-tal IMO. Dessutom spelade de My Baby Japanese Type II, den ursprungliga versionen är bättre, igen IMO.
Ytterligare ett minus är att de alltid spelar den nyare versionen av ICONOCLASM, jag skulle gärna vilja höra originalet från Taboo.
Men, såklart att det även finns höjdpunkter ^, däribland öppningen. Både Speed och Baby, I want you är suveräna, och de följs av ytterligare en favorit, Elise no tame ni..Atsushi bjuder som vanligt på en massa sexuella anspelningar :P Hans hand mellan benen har börjat bli en sån vana att det skulle kännas konstigt om han inte grabbade paketet åtminstone en gång.
Men generellt sett känns låtvalen ganska meh.
 
Jag anser att helheten är viktig, så hur såg de ut då?
 
Jo, Imai såg ungefär ut som jag fantiserar att han kommer göra den dagen han möjligen sitter på ålderdomshem. Jag gillar kostymer, skarpt, men den här...njaaa, ser ut som att den är gjord i ett väldigt mjukt bomullstyp, vilket får den att se ut som en mysdräkt eller nåt.
 
Yagami, Hide och Yutaka hade inget anmärkningsvärt på sig, Atsushi däremot har en lång svart tunika med läderbyxor, och matchande handskar. Tunikan fick honom att se lite ut som en medelålders kvinna (inte så långt ifrån, han är ju faktiskt medelålders :P). Handskarna var jäkligt snygga *me wants*
Dock har jag en liiiiiten anmärkning. Jag gillar verkligen Atsushi, han verkar vara en väldigt sympatisk och gullig person, och jag respekterar att han inte är så ytlig (han har sagt i intervjuer att han inte bryr sig så mycket om hur han ser ut), MEN, när man går i ärmlösa plagg är det inte så kul att se det här:
 
Att raka, eller att icke raka är självklart ens eget val, jag funderar bara på om det inte skulle vara trevligare (möjligen mindre svettigt för honom själv) om han gjorde sig av med buskaget :P
 
Just nu tror jag att jag avstår från att göra mig besväret att köpa denna DVD, även om det kan komma att bli en investering XD (gamla FISHTANKer's ONLY DVD:er ligger från 12000yen uppåt!!) Får se om någon av låtarna som jag nu inte uppskattar särskilt mycket växer för mig i framtiden.
 
 
 
 

 
 

Believe in a Blue World

Jag uppdaterar knappt min youtube kanal som jag förr i världen gjorde nya videor till på löpande band =/ Har helt enkelt inte tiden längre, och jag HATAR att ladda upp en massa dåliga videor fulla av bildspel :P Dessvärre är det just det jag gjort nu.
Insåg att Soft Ballets underbara låt Believe in a blue world inte fanns på youtube, och då var jag tvungen att göra något åt saken, trots att kvalitén är bristfällig.
Så här är ytterligare en lat-video, en sån som youtube svämmar över av :P
 
 

Vill du veta hur du skulle se ut i lolita?...

Då kan man nu besöka Maison de Juliettas lolita salong på LaForet Harajuku!Där får man låna kläder, dricka te, äta kakor och fotograferas. Priserna varierar men startar kring 10 000yen.
 
Läs mer på:
 http://www.bloglovin.com/frame?post=2059688285&group=0&frame_type=a&blog=2015324&link=aHR0cDovL2ZlZWRwcm94eS5nb29nbGUuY29tL35yL2pzdHJlZXRzL34zLzJLQWtsNHJ0T2xZL3RoZS1wZXJmZWN0LWxvbGl0YS1tYWtlLW92ZXI&frame=1&click=0&user=0

Shopoholic

Jag fyllde år för ett tag sen och jag brukar nästan aldrig få sånt jag verkligen vill ha (eftersom ingen orkar ta sig tiden att leta reda på alla skivor jag vill ha :P), så jag gick lös på yahoo och tänkte att något litet kan jag ju få unna mig. Det "lilla" slutade med 11 skivor och en massa värdefullt papper :P
Eftersom att jag letat efter första utgåvan av Buck-Ticks skiva Six/Nine (som har ett speciellt fodral samt att Rakuen ska innehålla en viss del från koranen som sen togs bort), och insåg ganska snabbt att köpa den löst skulle ändå kosta mig mer än om jag hittade något slags paket med fler skivor, vilket jag gjorde, alla deras första 9 studioalbum. Så jag slog till och när jag ändå skulle lagra saker hos shoppingmalljapan kunde jag ju lika gärna köpa andra saker :P Så jag hittade en någorlunda "billig" Voyage, första utgåvan med slipcase och extra bok, och ett paket med pamphlet, kort och en signerad flyer från Malice Mizers film Bara no Konrei.
Jag kände mig jätteglad när jag köpte allt det där, nu har jag mest ångest för mitt utrymme. Snart kan jag bygga en trevåningsvilla gjord endast utav skivor.
 
 
Förövrigt jobbar jag vidare med att försöka klara av mina tentor X'D och snickra ihop en recension av I-ai-s första album till JaME, inför deras spelning här i januari.
Idag gick även Nyanko Scandal Factory ut med att duon ADAMS kommer hit för en spelning den 12 april!
 
Till en början var jag ganska negativ till I-ai-, men när jag lyssnat igenom deras skiva så finns det iallafall två låtar som sticker ut och är väldigt intressanta. Dessvärre fanns inte dessa på youtube såklart :P

Nya releaser

Såg på cdjapan att Gackt kommer släppa en ny singel 12 februari, med titeln P.S I LOVE U. Singeln kommer med b-sidan RIDE OR DIE samt instrumentala versioner. Som vanligt finns en dyrare upplaga som även inkluderar en DVD med en musikvideo.
Jag känner mig en aning skeptisk, mest för att Gackt inte släppt något bra sedan typ GHOST (IMO) :P
 
Den andra releasen jag la märke till var Onmyouza som dels släppte ett samlingsalbum nu tidigare i december (Ryuo Shugyoku) som inkluderar 2 nya låtar och nya versioner av de övriga låtarna (samt en kalender till de som köper den från cdjapan), men de kommer även med en ny singel, Soten no Mikazuki, i slutet av mars!
(håller tummarna för mer nagauta i Onmyouza singeln)
 
 

T-T...

En tår i ögat för att Ken Morioka ständigt levererar!!
 
Jag hittade äntligen en download av Kayas GOTHIC, jag har visserligen inte lyssnat igenom hela, men jag kan säga att jag tror med viss säkerhet att Danse Macabre är den bästa låten på skivan! Jag kan inte sluta lyssna på den, min inre Ken Morioka dansar livet ur sig! De instrumentala bitarna är fenomenala, en extremt dansant låt á la Morioka. Låten skulle möjligen varit bättre med en genomgående japansk sångtext (jag hör de mest märkliga saker...), men i det stora hela är den perfekt.
 
 
Jag såg även väldigt mycket fram emot Sodomy, som Hora komponerat, men den levde dessvärre inte upp till min förväntan utan (för min del) hamnar den väldigt mycket i skuggan av Danse Macabre :P Fortfarande en bra Kaya låt (jag upplever att Kaya tappat kvalité med åren, något enormt).
 
Ett stort minus med skivan är alla "omgjorda" låtar, som egentligen knappt är rörda :P Man hör att Kaya sjungit in dem igen, men de låter nästan identiska till originalen, så jag förstår inte alls vad meningen var. Jag såg fram emot remixer av något slag...
 
GOTHIC innehåller även låten Tempest som är Kayas första egenskrivna låt! Om jag ska vara elak så förväntade jag mig inte så mycket XD (måste ju finnas en anledning till att han inte skrivit sitt material tidigare), och den är helt klart godkänd, men inget med det lilla extra.
 
Egentligen håller GOTHIC samma nivå som Queen, men med fler låtar och MINDRE antal nya låtar! Om man inte räknar med de instrumentala spåren (som jag inte hört än då vissa tydligen anser att de inte är viktiga nog att rippa :P), är det endast 4 nya låtar per skiva (A versionen innehåller Danse Macabre och B versionen Tempest) vilket jag tycker är jättetråkigt... speciellt för alla hardcore Kaya-fans som köpt alla singlar.
För min egen del köper jag den, främst för Danse Macabre XD, och för att få Salome singeln. Vampire Requiem och Nocturne singlarna var båda rena besvikelser (Salome var jag tvungen att nöta in för att gilla XD). Ken Morioka var nog det bästa som kunde hända Kaya just nu XD Kalm har också varit en besvikelse, det han skrev tidigare till Kaya var bland de bästa spåren men sen Awilda har det inte riktigt hållit måttet.
 
Jag ser varmt fram emot att Kaya släpper någon DVD med Taboo videon och någon ny live spelning. (Ingen first press bonus på cdjapan den här gången :O!)

SPEED

Det var en riktigt dålig dag....tills jag såg Imais hysteriska hoppningar i Speed :3 (1:14) Så, tack för det, nu kan sommna....rofullt :3
 
*Observera, Imai var först med "ögonlappen" (tänker på Ryonai, Blam Honey)
 
 
 
 

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0