Änligen!

Äntligen har jag fått tag på fler Velvet Eden demoband! Fick dessa två i Tisdags och jag lyssnade på dem med tårar i ögonen. När jag började lyssna på Velvet Eden hade ingen ens rippat Kumo no Sujou och Kajuen och nu har jag bandet i min ägo, awesome!!
Ska försöka mig på någon översättning också, men det får vänta tills vidare.
Banden var förvånansvärt billiga, 400yen styck, det som kostade var frakten eftersom att affären endast skickar med EMS, men det var helt klart värt det. Fick även några flyers i paketet, det är alltid kul.
För övrigt är jag i fullgång med att spana på auktioner och vann faktiskt en igår. Jag är beroende :/

Operaza no Kaijin オペラ座の怪人


Kumo no Sujou-Kajuen 蜘蛛ノ巣城・果樹園

娘道成寺

Jag hittade imorse ett helt Kabuki stycke på youtube, till min glada förvåning var det dessutom ett stycke som jag senare ska läsa om i mitt kompendium från skolan. Denna Kabuki föreställning heter Musume Doujouji. Det är en historia om hämnd, sammanfattat handlar den om Doujouji templet, för länge sedan sas det att en präst blivit förälskad i en flicka som hette Kiyo Hime. Men eftersom att han var en präst var han förbjuden att ingå i äktenskap och förvisade flickan. Detta ledde till att hon blev så sårad att hon förvandlades till en stor orm. Detta tempel hade en stor klocka utanför, så prästen gömde sig under denna men Kiyo Hime slingrade sig runt den och sprutade eld så att den smälte och prästen dog.
Fokus i stycket ligger i det som händer senare, nämligen när templet äntligen fått en ny klocka och kvinnor blivit förbjudna att entra tempel området. Då en dag dyker en flicka som säger sig vara en dansörska upp. Hon ville så gärna se den nya klockan och prästerna kan inte säga nej. Hon dansar vid klockan och vid varje byte av kimono och ny dans vilket får prästerna att tänka på Kiyo Hime så de motar bort flickan från templet och då visar det sig att hon är själen av Kiyo Hime.

Jag skulle gärna vilja se denna historia på en Kabuki teater, dans scenerna är väldigt vackra och jag älskar musiken. Här är första delen för den som är intresserad:

Lonliness of the Vampire

Jag har suttit länge och försökt framställa en okej översättning av Velvet Eden's cover av Fear of the Dark som Dada döpt om till Lonliness of Vampires. Översättningen låter absolut inte helt flytande, men man förstår vad hans sjunger om iallafall.
Dada sa att han såg den som en kul grej, att han gjorde en cover på Iron maiden's låt Fear of The Dark på skoj, men jag tycker den är rikgti bra. Helt kalrt värt att kolla upp på youtube! Eller ladda ner från Dada's facebook.
Här är då min översättning.

Lonliness of the Vampire

Skakandes i mörkret sitter jag som törstar efter blod
Jag kan inte visar hela mitt sanna jag

Fear of the Dark, Fear of the Dark
Det där är gamla illusioner
Fear of the Dark, Fear of the Dark
Bara du är min fallna ängel

Vare sig du ber mig
Klocktornet fyller mina öron
Under månljuset låter jag dig märka mina betar

Fear of the Dark, Fear of the Dark
Varför vill du inte ha en blodsfrände?
Fear of the Dark, Fear of the Dark
Bara du är min offergåva

Din lena, vita hud gör mig galen
Stormen blåser hårt, min mask lossnar och faller av

Fear of the Dark, Fear of the Dark
Bara du kan få mig att försvinna
Fear of the Dark, Fear of the Dark
Bara du är mitt kors

乱反射

Suddig reflektion

Hur många gånger har du räknat... Ända till den här platsen
Vinden skakar sjön, och dess träd viskar vänligt... eller hur
Vi gjorde löften. På den här platsen, den där dagen.
Men den kära värmen vänder sig om och löftet finns inte...längre
Den där personen jag ser och hennes liv finns inte i denna värld.
Bara mina kvarlevor skär i tiden
Månljusets suddiga reflektion i sjön. Bara sorgen lämnas som den är...

Bådas ed som karvades in i träd är idag ljud i sjön
Den där personen jag ser och hennes liv finns inte i denna värld.
Bara mina kvarlevor får tiden att gå
Månljusets suddiga reflektion i sjön. Bara sorgen lämnas som den är...

Hur många gånger du hatade att stiga till månen Hur många gånger du älskar att stiga till månen
Jag hatar bara dig
Jag älskar bara dig.

Jag hatar bara dig
Jag älskar bara dig.

Nya paket, nya kopior

Under veckan som gått har jag fått ytterligare 2 paket, vilka jag kände mig väldigt hypad inför. Det första innehöll diverse från yahoo och mbok, mer specifikt Arc:g:noël's 3 demo band som jag letat efter i 2 år nu! De var inte jättebilliga direkt (med frakt till min shoppingservice blev det runt 450kronor) men jag är glad att jag har dem. Särskilt eftersom att  盲目ノカナリア/ピエロ bandet inte ens finns uppladdat någonstans. Ska försöka mig på att göra en översättning av de lyrics som medföljde.

Sen köpte jag även UV tidningens Malice Mizer special när de la ner 2001. I detta nummer är alla artiklar samlade från 1998-2001. En riktigt smarrig Malice Mizer katalog :P De flesta bilderna är redan scannade men jag som samlare och stort fan uppskattar ändå att ha denna i bokhylla. Priset var nog en bidragande faktor till att jag köpte den just nu, jag var den enda bjudaren och vann den för 140 yen (fufufu).

I detta paket fick jag även Velvet Eden's CD Ningyou Shoukan som jag redan har, anledningen till att jag budade var för att den kom med ett signerat foto på Dada och Kalm.  (ingen bild på den än)

Sen...det andra paketet som kostade mig 590 kronor och som bara innehöll 1 ynka kassett. Men som är ovärderligt för mig. För en vecka sedan satt jag som alltid och letade igenom alla auktions sidor och secondhand affärer, men till min stora förvåning och lycka hittade jag Velvet Eden's band Operaza no Kaijin. Trots dess höga pris köpte jag detoch trots att jag inte ens hade fått se en bild av det och det straffade sig -.- Bara av att se framsidan såg jag att det här bandet är inte äkta vara och det fick jag försäkrat när jag lyssnade på bandet som inte ens är Velvet Eden T_T  Nu väntar jag på svar från affären som sålde det till mig och hoppas att de ger mig pengarna tillbaks utan att jag ska behöva blanda in paypal -.-

Och såklart kunde jag inte hålla händerna i styr och budade på 2 nya auktioner i förrgår X'D

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0