Summer's coming...

Äntligen är alla tentor klara (nästan, jag har en inlämning kvar:P), sommarvärmen har dessvärre kommit och jag börjar jobba imorgon.
Trots all stress och värmen som gör att jag känner mig som Sephiroth on fire är jag på ganska bra humör. Anledningen till detta? Jo, JAG HAR ÄNTLIGEN SÄKRAT EN BILJETT TILL BUCK-TICKS KOMMANDE TOUR!
Överlycklig trots min kassa plats, högst upp, nästan längst bak MEN i mitten :3 Kände mig barnsligt glad idag när jag markerade det den 25 september i min kalender.
Utöver det har jag skickat in min slutliga ansökan över kurser för höstterminen, som jag kommer ta vid ett universitet i Tokyo. Med bara fyra månader kvar känner jag mina fjärilar i magen som blir hyper bara av tanken att få spendera hela fem månader i Japan. Alla spelningar jag kommer gå på *_*
 
Äntligen sommarlov~
 

RIP

 
 
Mana och Moi Dix Mois officiella hemsida gick idag ut med den tragiska nyheten att K gått bort. De har inte nämnt någon orsak, men jag får en känsla av att det inte varit någon långtidssjukdom (K uppdaterade sin facebook senast i går).
Mana skrev på sin blogg att det bara var för några dagar sen som han disskuterade Moi Dix Mois nya låt med K.
Jag kan inte låta bli att börja tänka på vad som ska hända med Moi Dix Mois nu....
 
Jag irriterade mig alltid på K tidigare (främst efter att ha sett deras live DVD:er från europa...), han var all over the place med sin rangliga engelska men efter att jag såg Moi Dix Mois i Tokyo 2011 insåg jag att han förmodligen blev utsedd att vara den som håller låda med tanke på att de andra medlemmarna knappt talar engelska. På spelningen i Tokyo däremot hade han släppt på fasaden och kändes mer natrulig, till hans fördel, och jag är för evigt tacksam att K kastade ut sina plektrum med kraft nog att nå min dåliga plats (till skillnad från Mana som i princip ger sina till de som står längst fram -.-').
 
Ikväll ägnar jag mina tankar till K och Moi Dix Mois.
 

stuff

Fick hem lite saker idag, det är egentligen inte meningen att jag ska handla, men jag kunde inte låta bli T-T
 
Så för nästan 150kr fick jag allt det här (inkl frakt):
 
Om sanningen ska fram hade jag inte handlat om det inte vore för det där förbannade fotot på Velvet Eden, och skulle jag ha det kändes det väldigt märkligt att inte köpa något annat (måste ju ha nåt som skyddar fotot under frakten *host*). När jag även hittade Virtu Psycho Mare's skivor kunde jag inte låta bli, och inte heller när de hade Bran-new lover för 300yen (svag shoppingnerv).
 
Virtu Psycho Mare skivorna känns lite som ett fynd, de är väldigt rare. Har endast sett Hyper cell division skivan en gång tidigare! För de som inte vet är vokalisten Tatsuya som sen blev del av Blam Honey och som några år senare dessvärre gick bort i leukemi. Om man tycker Blam Honey är oljud är Virtu Psycho Mare inget att lyssna på. Här kan man tala om oljud. Misstänker skarpt att de flesta som nu "gillar" duon gör det eftersom att de gillar Blam Honey. Jag kan ärligt säga att jag endast uppskattar Embryo in a Germ, och har därför beslutat mig för att sälja Hyper cell division. Får se vad jag får som högst bjudande på den :P
 
Affären som sålde mig det här har som många andra en bedömningsskala där A är väldigt bra skick och lägre sämre. De hade suttit Bran-New lover som A, likaså de övriga prylarna, och Virtu Psycho Mare ser ut att vara i nyskick imponerande nog. BUCK-TICK å andra sidan är solblekta :P vet inte om jag tycker det är ett A...
 
Iallafall, jag hade tänkt dela en Virtu Psycho Mare låt från youtube men insåg att det inte finns något där... får nog ta och fixa det och dela någon annan gång :P
 

Grattis

Idag fyller Hora (Schwarz Stein) x år! XD (tydligen har folk frågat hur gammal han egentligen blir då han påpekade att det var en hemlighet på sin blogg :P)
 
Jag har inte lyssnat på honom idag, dock har jag missbrukat Velvet Edens låt Kumo Onna som i och för sig är skriven av Hora, så det kanske räknas:P
 
お誕生日おめでとう!
 

Kamijo vs Jupiter

Jag har alltid fått för mig att Kamijo varit ett av dragplåstrena i Versailles (eller iallafall att han varit en av de medlemarna som haft stadigast fanbase). Jag menar, han är ju den som haft störst framgång under längst period, och såklart så är han ju en av de som är snyggast (hur ytligt det än må låta spelar ju sånt roll, dessvärre).
Idag märkte jag dock att Jupiter, de övriga Versailles medlemmarnas projekt, har betydligt flre lyssnare än Kamijo på lastfm, och då är det inte ett par 1000, det är ett par 10 000:P Inte för att Lastfm är någon slags pålitlig statistik, alla skrobblar ju inte, men jag misstänker att det inte sitter någon hemlig Kamijo-grupp någonstans som vägrar skrobbla, medan all Jupiter fans endast lyssnar via lastfm...
Back to the point, jag blev lite förvånad, och ganska mycket överrumplad att folk seriöst tycker Jupiter är bättre! Jag måste medge att Kamijos första singel, Luis ~en ketsu no la vie en rose~inte var mycket att hänga i julgran, men han motbevisade det när Symphony of the Vampire släpptes tidigare i år!

(Jag laddade ner den, med en ganska negativ inställning och blev glass överraskad)
Medan Jupiter låter som Versailles senaste skivor, (som lät som om man lyssnade på samma låt i en timma), har Kamijo fångat den gamla Versailles andan! Det smakar Noble damn it.
Jag vill inte vara helt elak mot Jupiter, Nostalgie är riktigt bra, dessvärre är det bara den som är bra... och de måste få ett plus i kanten för att deras videor är bättre än Kamijos.
Det var underhållande att Mana gjorde en cameo i Luis ~enketsu no la vie en rose~, men den lilla "filmen" till Symphony of the Vampire är stundvis nästan pinsam (kan inte alla VK band bara sluta använda japanska barn som de sen tvingar på en tjock, blond peruk i sämsta möjliga kvalité och låtsas att de är västerländska), sen måste jag säga att det även är lite tröttsamt med Kamijos vampyrtema.

Om man däremot bortser från videor är Kamijo, so far, överlägsen. En fantastiskt bra låt från den senaste skivan är Throne, om man vill kan man blunda (eller göra nåt annat), så man inte blir negativt påverkad av videon ._.
 

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0