Double Twelve

Äntligen släpper Velvet Eden sin efterlängtade skiva som Dada pratat om i över ett år!
Han själv beskiver den som en greatest hits, men det är mest nya låtar och de gamla är omgjorda. 24 låtar på 2 skivor, med en 16-sidig bok (dessvärre ingen DVD som det talades om).
Första spåret är Jungfrau Traum vilket jag är ganska säker på är en ny version av Dadas gamla band, E-typs låt, spännande :3 En annan gammal goding som letat sig in är Hanauri Musume, en personlig favorit och därför är jag osäker på om de lyckats behålla dess höga kvalité...
Skivan släpps under Darkest Labyrinth den 26 februari, och än så länge finns ingen mer information om vilka butiker som kommer sälja den eller om eventuella firstpress bonus.
Jag ser verkligen fram emot att få höra slutresultatet av dessa låtar=) 2014 verkar bli ett väldigt lovande musikår :3
 
 

Cover?

För antalet månader sen såg jag att bandet Misaruka ska släppa en cover av Malice Mizers låt au revoir, dömmande som jag är svepte tanken att hela bandet ser ut som en dålig Malice Mizer kopia förbi. Jag grämmer mig inte över det längre, iallafall inte sen jag såg deras cover av Malice Mizers låt Gekka no yasoukyoku.
Jag tycker de flesta "nya" visual kei band ser och låter relativt dåligt överlag, Misaruka bekräftade även det XD
De har billiga kopior av Yu~ki och Közi, samt en "Kamijo" och en mix av Hizaki och Mana -.-
Låten, ja, de har liksom inte bearbetat den särskilt mycket utan de kör på en nyinspelad version av originalet, och videon är en kopia (av bästa förmåga..hoppas jag annars är det ett hån).
Nu vet jag inte om jag ska vänta mig ytterligare en dålig version av Au Revoir eller om de bara döpte singeln till det... Efter det här behöver jag en rejäl dos Malice Mizer, och hoppas att jag glömmer att jag någonsin sett det här x_x
 

Közi update

Jag har inte för vana att logga in på Twitter (tycker det i största allmänhet är ganska tråkigt...), men igår tänkte jag helt impulsivt kolla av läget varav jag ser att Közi delat ett foto för ett par dagar sen på en singel/cd!
Det visar sig att han i sammarbete med någon onlineaffär (vet inte om det finns något speciellt syfte) släppt en skiva som kommer med ett signerat kort! Jag slängde mig ju såklart över den men märkte till min stora fasa att den var slutsåld=(
Imorse gick den återigen att köpa! <3 http://heavenscafe.net/?pid=65545305
Skivan kostar 1500yen och då medföljer även ett signerat stickers. De skickar endast med EMS, så dessvärre ligger frakten på 1800 yen (bäst för posten att den inte fastnar för momsbetalning, grrrr).
Utöver detta delade ZIZ en "musikvideo via deras facebook. Jag tycker väl inte att det var särskilt mycket till video, men det är en massa suddiga bilder av natur och lite på medlemmarna (mest på irriterande Chargeeee) till låten SUPERBSAW som de gjorde med Ken Morioka.
 

Efterlängtat

 
Igår blev det officiellt att Buck-Ticks nedräkning på facebook var för ett singelsläpp i januari! Det blir inte bara en singel utan de släpper även dokumentärfilmen som visades på bio i Japan under sommaren!
Singeln, Love Parade/Steppers -Parade- och filmen, Gekijo Ban Buck-Tick -Buck-Tick Gensho- kan förhandsbokas via cdjapans hemsida: http://www.cdjapan.co.jp/list_from_code_banner.html?key=3189
Såklart finns båda i regular och limited editions, varav filmen kostar så mycket som dryga 700 kronor! Love Parade/Steppers -Parade- är en klockren förhandsbokning för min egen del, filmen, hmm, det måste jag tänka över först=/
En trailer finns för Gekijo Ban Buck-Tick -Buck-Tick Gensho- där man även får ett smakprov på de nya låtarna (tycker personligen Love Parade låter mest lovande)
 
En trailer för dokumentären, endast, finns också att se på youtube:

Romance

Jag har lyssnat en hel del på Buck-Tick sen i sommras, har ännu inte kommit igenom hela deras diskografi (men är på god väg :P).
So far kan jag ju helt klart säga att 13 kai wa gekkou är en av deras bästa skivor med en av deras bästa singlar, Romance.
Jag tycker inte att jag i vanliga fall brukar hålla med om fanfavoriterna men den här låten går inte att ogilla. Musiken och Atsushis röst är i perfekt synkronisering.
13 kai wa gekkou följer ett goth tema och vad passar inte bättre då än att singeln berättar historien om en vampyr?
Många japanska band har (ibland, dessvärre) hakat på Dracula trenden, men i många fall görs det på ett väldigt sterotypiskt och smaklöst sätt. Buck-Tick behåller den höga klass de (nästan) alltid haft och använder sig inte av typiska och billiga knep såsom kyrkklockor, skrik, eller de symboliska huggtänderna. Men de förmedlar ändå skräckkänslan på ett bra och smakfullt sätt.
Jag gillar videon, skarpt, med Atsushis eleganta kroppsspråk och den något underliga omgivningen. Men jag hittade den här live versionen, som kommer från en DVD släppt exklusivt för Fishtank medlemmar, och tycker att Atsushis röst är något mer förförisk än på både albumversionen och 13th Floor with Diana DVDn.
Det här är så nära perfektion man kan komma.
 
(Jag har lyssnat på Romance på loop i ett par dagar nu, jag får inte nog !!)

Nytt från D

Jag fick ett nyhetsbrev från Cdjapan idag som meddelade att D kommer släppa en ny singel den 11 december. Titelspåret heter Dark Wings och även den är med i deras onlinespel "VAMPIRE SAGA -Bara no Hokan-. Singeln kommer släppas i fyra versioner och köper man allihop får man ett speciellt fodral att samla dem i (precis som med Rosenstrauss).
Jag både hoppas att den kommer hålla samma mått som Rosenstrauss samtidigt som min plånbok hoppas att den är medelmåttig XD Jag ser i alla fall fram emot att få höra några previews av låtarna. Och som alltid är jag nyfiken på hur bandets kommer se ut för den här releasen :3 (hoppas, trots att det inte är troligt, att Tsune-hito reducerar sminkningen lite och går tillbaks till hans tidigare look)
 
 

Hohoho

Det är inte bara Kaya som kommer ge ut nytt material i December, Hora har även han skrivit på sin blogg att han planerar skivsläpp i julmånaden. *yay*
Hora har inte angett någon ytterligare information, så det är bara hoppas på det bästa =)
 
 

Buck-Tick singlar

 
I veckan fick jag hem 3 Buck Tick singlar jag vann från yahoo, Jupiter, Heroin och Candy. (som vanligt använde jag mig av shoppingmalljapan.com för att buda).
Jupiter singeln var den största anledningen till att jag ens la något bud, jag ÄLSKAR Sakura, så jag var tvungen att ha singeln. Dock såg jag att det såklart fanns en limiterad utgåva av singeln precis när jag vunnit auktionen :P
Anyway,
som alltid skiljer sig Buck-Ticks singelversioner från respektive album. Oftast inte så stora skillnader men ibland avgörande, som med Candy :P Jag gillar inte alls bruseffekterna som finns på albumversionen och att Atsushis röst låter kvävd, singeln är mycket bättre. På Heroin är det bara små delar, såsom introt och mittenstycket, Jupiter är också nästintill likadan som sin albumversion.
Heroin singelns B sida är Rasen Chuu -tapeworm mix-, eftersom att originalet (som kan hittas på SEXY STREAM LINER) är en av Buck-Ticks bästa låtar enligt mig var jag väldigt förväntansfull över att höra denna version. Låten i helhet var inte särskilt drastiskt ändrad, men det som var utbytt var till det negativa. Den är absolut inte dålig, men den är inte i närheten av SEXY STREAM LINERs version.
 
Som ensam budare fick jag singlarna för endast 300yen (dock tillkom som alltid avgifter till shoppingmalljapan på ca 500yen).
Jag har en liten inre fetish för udda format såsom dessa 8cm singlar :3 Så det ska bli ett sant nöje att samla på mig fler av Buck-Ticks äldre singlar.
 

Sverigebesök

 
Duon I-アイ- (I-ai) kommer till Sverige för en spelning på Renstage den 25 januari!
Bandet grundades 2011, då med tre medlemmar, idag består I-アイ- av Hiroaki Nakashima på sång och piano samt Yuki Aneyoshi på gitarr och fiol.
Musikmässigt är de ganska varierande med allt från hårdare låtar såsom NEO JESUS till lugnare ballader som Liquid flower, de exprimenterar även med elektroniska inslag.
Biljetter finns redan nu att köpa för 120 eller 180 kronor på renstage webbsida: http://simplesignup.se/event/30126-renstage-2014
 
 

"Nytt" från Lareine!

Lagom till jul kommer Lareine släppa skivan Lillie Charlotte Within Metamorphose, precis som namnet avslöjar är det en sammanflätning av deras tidigare minialbum Lillie Charlotte och singeln Metamorphose båda släppta 98.
Aoi Genei kommer spelas in på nytt (antar att de andra låtarna kommer vara original, möjligen digital remastered?).
Skivan släpps 18 december och kommer kosta ca 160kronor. Cdjapan har ännu inte dragit till med en first press bonus.
 
 
 

Fly to Flier

Det var så länge sen jag lyssnade på Blam Honey, men när jag hörde Fly to Flier kom jag ihåg vad det är jag gillar med duon.
Artifical Delusion är deras första singel och släpptes 1998. Den inkluderar Enlarge Disorder (som finns i bättre version på Grandiose Delusion IMO), Rink, Hyper Aesthesia samt Fly to Flier. Vissa av Blam Honeys låtar är helt oförståeliga, och vissa är helt genialiska (som Fly to Flier).
Gillar man elektronisk musik med industri inslag kan jag varmt rekomendera Blam Honey.
 

Uppdatering

久しぶり
Med för mycket pluggande har jag knappt själv haft tid att hålla koll på mina favoritband! (kommer dessvärre mycket väl ihåg att Gackt mycket möjligen står på samma scen som Yohio just nu x_x)
 
För övrigt har Kaya kommit ut med ett datum på GOTHIC (den 4:e december) samt att den kommer släppas i två versioner som kommer innehålla två olika låtar! (något i stil med när Glitter släpptes för andra gången)
Hoppas innerligen skivan håller bra Kaya-standard (två dåliga singlar av fyra är inte lovande).
 

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0