Schwarz Stein är tillbaka!

JA!
ÄNTLIGEN!
INSTORE EVENT!
Ny singel! (hoppas den inte går i samma spår som Recurrence of Hallucination...)
Hmm,, jag kommer inte kunna gå... =/
JAG KOMMER INTE KUNNA GÅ!!! x_X
Ovan var mitt tankeförlopp när jag såg Horas blogginlägg om att Schwarz Stein är tillbaks som aktivt band.
 
Första singelsläppet sker i samband med spelningen, GEBET kommer utöver titelspåret även innehålla en ny version av Rise to Heaven samt instrumentala versioner.
 
Samtidigt som jag är hypad inför att ett av mina absoluta favoritband kommer återuppta sin aktivitet, är jag rädd för att musiken inte kommer vara densamma (som med Velvet Eden...fast SÅ illa kan det väl ändå inte bli??), och extremt ledsen och löjligt avundsjuk att jag inte kan vara i Tokyo nu :P
 
Kaya har även utannonserat att han kommer vara del av ett band vid namn Femme Fatale (hur hinner mannen med??).
 
Schwarz Stein i all ära, kommer jag lyssna sönder alla Schwarz Stein skivor den här veckan :3
Källa:http://schwarz-stein.jp/
 

Suzuhana Yuko & Wagakki band

Av ren slump gick jag in på cdjapans hemsida och såg att de för tillfället har fokus på en framtida release av Suzuhana Yuko & Wagakki band.
 
 
Inte för att det sa mig så mycket, men mitt intresse tändes ju såklart av deras framtoning. Ända sedan Onmyouzas låt Maou har jag letat efter traditionell japansk musik i vanlig populärmusik!
Det här bandet innehåller både shamisen, koto och shakuhachi, *dream come true moment*. Än så länge finns inte allt för mycket material tillgängligt och dessvärre är det ingen manlig vokalist, men Suzuhana Yuko röst passar utmärkt till den här typen av musik.
Skivasläpp 23 april, håll ögonen öppna!
 

バレンタインデーおめでとう

Idag är det (som förhoppningsvis alla redan vet) alla hjärtans dag.
Så jag tänkte sprida lite kärlek i form av musik <3
 
Buck-Ticks Misshitsu är en ganska deprimerande låt, men jag gillar sällan feelgood kärlekslåtar. Finns inget intressant över dem. Men för den som vill ha lite uppåt känsla kan jag istället rekomendera Malice Mizers Brise:
 
Eller varför inte lite fanatisk fankärlek nu när jag ändå är igång; Velvet Edens Fanretaa kurenai:
 
Jag var ledig idag, men har dessvärre spenderat den med mina läxor. Ingen kärlek här inte. Mana uppdaterade sin blogg där han skrev att han även i år gett sig själv choklad :P Jag hoppas dock han fått lite mer än bara det.

バレンタインデーおめでとう

Dancing is a crime

Såg just en väldigt intressant dokumentär Tokyos, och Japans i allmänhet, klubbliv är under hot.
Sen efter andra världskriget förbjöds dans i Japan för att förhindra prostitution! (för att dans ska vara tillåtet måste ytan vara stor nog).
Klart att Tokyo inte är dansfritt, folk trotsar lagen men det har påverkat klubblivet negativt, speciellt de senaste åren.
Sevärd dokumentär på dryga 27 minuter!
 
 

ALLA HAR EN TWITTER

Till och med de döda tydligen :P
Såg ikväll att hide har en officiell twitter! Väldigt imponerande med tweets från graven.
 
 
hide, här kan man snacka evig kassako! Jag hamnade i en hetsig diskussion i Tokyo, på Maruione där hides klädmärke säljs.
Mitt sällskap tyckte inte att hides varumärke är falskare än Manas Moi Meme Moité, men där ställer jag mig skarpt emot.
1. Mana kanske inte ritar kläderna själv, men han påstår sig iallafall vara delaktig i hur de utvecklas.
2. Mannen modellar ju själv! Lite creds, varje evig gothic & lolita bible står han själv både i aristokrat och lolita kläderna (han är 40+ och är fortfarande den snyggaste lolitan jag skådat).
 
Eftersom hide inte är i livet är han ju absolut inte involverad på något håll. Dessutom känns det nästan lite osmakligt att de använder hans namn och en över 10 år gammal bild, utan hans vetskap (obviously).

Han har dessutom över 50 000 följare!
Trots min negativa attityd måste jag erkänna att det är fascinerande att han håller än idag, och att hans minne fortfarande lever kvar.
 
*som synes hålls twitterkontot i gång av "official staff"

消えたくなる気分だよ

Jag har varit småförkyld sen drygt en vecka tillbaka, i förrgår blev det lite värre och jag började känna mig tung i huvudet etc, och igår vaknade jag med känslan av att jag skulle vilja att taket ramla ner på mig så jag slapp känna hur hela jag frös och svettades på en och samma gång, hur min hals kliade och min näsa ...mitt syfte var inte att äckla så jag lämnar det så :P

Det obehagliga var att jag haft en kittlande känsla som gjort att jag nyst väldigt mycket och även då börjat gråta. Under kvällen blev det ännu värre, så samtidigt som jag tittade på den löjliga B-skräckisen Children of the corn låg jag och grät och nös ohämmat. Jag kände att mina ögon var lite ömma vid det laget, och jag såg lite söndergråten ut, men det var ingenting mot vad jag skulle vakna till :P
Mitt vänstra öga ser antingen ut som att jag blivit slagen eller som att jag fått någon slags allergi, och jag frågar mig ännu en gång; VARFÖR HAR JAG FORTFARANDE INGEN EYEPATCH FRÅN SUPPURATE SYSTEM!?
Under en 5års period har jag fått problem med mina ögon 3 gånger, så pass mycket att jag inte vill visa mig för någon, och varje gång säger jag att jag måste skaffa en ögonlapp av något slag för att kunna gå ut. Ändå har jag inte fixat det! Eftersom att det även ger ett obehag av att ha ett svullet öga går jag nu runt med en sån där mask man kan sova med, för halva ansiktet/ögat :P
 
Jag känner mig som en vandrande bakterie, jag känner mig aldrig så äcklig som när jag är sjuk och det värsta är att oavsett hur mycket jag duschar så är äckelkänslorna tillbaks lika fort.
BAAAAHH
Ryonai lider ju av myasthenia gravis, en muskelsjukdom, som gjort att hans ena öga tenderar att "hänga". Pågrund av detta började han använda sina ögonaccessoarer. Smart ^_~
 

Final Symphony Stockholm

Äntligen kommer ytterligare en tv-spels konsert att hållas på Konserthuset i Stockholm!
18 juni kommer Final Symphony hållas.
Jag är jättehypad och såg till att boka min biljett direkt när de släpptes i morse klockan 11, vilket jag är evigt tacksam för nu då de bästa platserna är slutsålda :P
Konserten kommer spela musik från VI, VII och X (varför inget VIII!!!?)
 
 

Det som gömts i snö

Jag har kommit till den punkten då inte bara min ekonomi gråter varje gång jag köper något nytt, utan även min hylla som är överfylld.
Jag har nog, om sanningen ska fram, överdrivit lite i januari och mer ska komma! Så jag tog tillfället i akt att rensa ut gammalt skräp, och började med två fulla pärmar med massa random papper. Jag är lite dålig på att slänga saker, spar på de mest märkliga saker (som gamla lönespecar...) och såklart hittade jag både det ena och det andra i de där pärmarna.
Födelsedagskort från att jag fyllde 7 till fakturor/orderspecifikationer från cdjapan från 2007!!
Hittade även en massa teckningar från när jag var runt 13, en period då jag var "sjukskriven" från skolan och jag minns att min syster lånade hem en massa manga från vårt lokala bibliotek. Jag tyckte speciellt om Ranma½ :3 (har hört att animen ska vara bra, kanske värt att kolla in)
 
Under min städning lyssnade jag på Moi Dix Mois och de har ett "modernt nostaligskt" värde för mig :P Minns så tydligt hur jag i tvåan på gymnasiet lyssnade sönder Monophobia. Men den låt som jag förmodligen minns bäst från den tiden med Moi Dix Mois är helt klart Night Breed! Det är fortfarande en av deras bästa låtar, ever (top that Mana).
 
Imorgon (inser att det är efter midnatt nu, så senare idag :P) är det tillbaks till studierna, och kanske att jag försöker klämmer in Malice Mizers Merveilles L'espace till minne av Kami <3

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0