子供じゃない

De flesta människor som inte är insatta i visual kei tycker, när de ser banden, att de känns barnsliga och att det bara är små tjejer som kan lyssna på en grupp killar med lika mycket smink som drag queens. Nu när Yohio även blivit en snackis har han förstärkt idén om att visual kei är något för de yngre.
För att förstå visual kei och det som kan anses barnsligt med genren så måste man börja se runt omkring den. Japan är väldigt fixerade vid allt som är gulligt. Hello Kitty är inte bara för småbarn, Sanrios karaktärer har allt från skrivböcker till trosor (för vuxna) och kondomer. Inte så barnvänligt, ne? Tittar man tillbaks på kawaii kulturen, som i stora drag uppkom när unga vuxna inte ville gå in i den tråkiga vuxenvärlden, som gör allt gulligt till och med språket (ett eget verb uppkom för att ha sex; nyan nyan suru, att göra mjau mjau) så får man ännu mer bevis att i Japan är inte alltid gulligt för barn. Tvärtom. Gulligt finns för alla, och för vuxna ofta med en sexuell twist.
Det som håller på att hända med visual kei har redan, i små drag hänt med lolita modet. Småtjejer i 12-13 års åldern beklagar sig över att lolitakläder är så dyrt, eller hur det har förekommit hentai i Gothic & Lolita Bible. Lolita är inte ämnat för 12-åringar i Japan, tjejerna som bär det där är gamla nog att shoppa på Marui One och gamla nog för att läsa hentai. Effekten blir inte heller så barnslig när det är ett barn som bär kläderna.
Om jag återgår till visual kei så kan man hela tiden se hur (många) av banden leker med erotik, ena stunden anspelar de på att vara söta och okyldiga för att i nästa stund dra upp kjolen eller stå barbröstade, till de flesta fangirls glädje. Eftersom att visual kei är en liten subgenre och inte alls så stor som Yohio verkar få den att låta som, är det få band som uppträder på riktiga arenor. De flesta spelningar görs på klubbar där det serveras alkohol (gränsen för lagligt drickande i Japan är 20, dock vet jag inte om mindreåriga nekas inträde) och på båda spelningarna jag varit på i Tokyo har publiken varit i vuxenålder. Jag blev snarare förvånad över hur gamla folk var. På Moi Dix Mois spelning såg jag folk som såg ut att vara 35-45 år, uppklädda i Moi Meme Moité! Det kan ju säkert förklaras med att de följt Mana eller Seth sen 90-talet, men det var en helt bisarr känsla att se så gamla människor, de som i samma ålder här möjligen skulle fnysa åt genren. Mana är ju en av de inom visual kei som jag anser leker mycket med roller. I början av Malice Mizers karriär antog han rollen som fin dam samtidigt som han i live framträdanden till Illuminati både sitter på knä framför Gackt och låter honom smeka hans bröst sensuellt i ett annat. Några år senare sitter han i full lolitamundering och är jättesöt. Även i lolita är det något erotiskt över honom, det faktum att han är man.
Sexualitet och erotik i Japan är ett helt eget ämne, men man måste nog ha lite vetskap om synen på det för att förstå mycket annat som förekommer där.
Precis som med mycket i Japan finns det två sidor av visual kei, den söta och den oerhört sensuella drömmen av våra idoler.
 
 

Random

Jag har legat på latsidan med att uppdatera här, men inte när det kommer till att hitta ny musik. För tillfället är jag inne i en BUCK-TICK period, mer specifikt lyssnar jag sönder SEXY STREAM LINER som jag önskar jag hade hittat tidigare, helt klart en av BUCK-TICKs bästa skivor!
En av favoriterna är My Fuckin' Valentine, väldigt annorlunda, satt sig direkt i mitt huvud.
 
 
Hora släppte ju COCOON i slutet av Juni och jag skrev inget om den här (bra skiva men inget slår TYRANT), men jag fick ihop en recension för JaME v
http://www.jame-world.com/se/articles-97000-hora-cocoon.html
 
Nu är det bara en vecka kvar tills TABOO släpps, kan inte vänta :3

Kamijo + Mana

Kamijo släppte en ny trailer till hans låt Louis, där ingen mindre än Mana medverkar!
Detta gjorde mig väldigt nyfiken, antar att Mana inte bara är där för att synas, han måste ju medverkat i låten! Manas utseende (inte för att han ändrats särskilt drastiskt de senaste åren) på minner om tidiga Moi Dix Mois. Spännande. jag hade dock hoppats att låten hade varit bättre... men jag ska inte säga något förens jag hört hela.
 
 
 

Teya intervju

Nu ligger intervjun uppe på JaMEs hemsida =)
 
http://www.jame-world.com/se/articles-96887-intervju-med-tezya.html

甘い

Intervjun med tezya gick bra *pustar ut*, han var jättetrevlig så jag hade inget att oroa mig för. Om något så skämdes jag för att jag inte talar japanska bättre så han hade sluppit ansträngt sig så mycket för att hitta ord när han nu hade åkt så långt och var trött. Intervjun kommer upp på JaME snart.
 
Jag kom över en video från när Kaya var i Los Angeles i Maj, och där spelade han hela TABOO! (ungefär vid 34:00), och nu när jag hört hela låten får jag en känsla av att det är Kayas bästa release på...väldigt länge :P
Förövrigt är det alltid kul att se Kaya, han är för söt XD
 

NervösNervösNervös

Jag är så nervös att jag knappt kan äta (förrutom MM som jag proppat i mig nonstop), nu är det mindre än ett dygn kvar asdfghjkl.
Imorgon ska jag möta upp Tezya på Arlanda för en intervju (JaME) och mina nerver har absolut sett bättre dagar.
Jag har försökt lugna mig själv med att tänka "det hade ju varit värre om det hade varit ett band/artist jag lyssnar på", men just nu känns det som att det kvittar, skämmer jag ut mig så skämmer jag ut mig XD
Jag kommer be en sakta bön ikväll att jag inte kommer tala för lågt, börja blanda svenska/engelska/japanska eller inte uppfatta vad han säger ._.
 
 

Grattis Gackt!

Idag fyller Gackt år (40 år om vi ska tro på honom själv), grattis!
Jag ska fira genom att tänka och lyssna lite extra på Gackt. En av mina absoluta favoritlåtar är Emu for my dear (från Mars) som Gackt gjorde till minne av Kami. Framträdandet är också en personlig favorit (innan Gackt började se så där skum ut....).
I vanliga fall har jag svårt för lugna låtar men Gackt kan det där, Le Ciel är ju trots allt Malice Mizer's bästa låt :3
 
 

TABOO

Nu har äntligen en preview av Kayas nya singel TABOO lagts upp på youtube!
Videon ser ut att vara en besvikelse (typ BLOODs Bathory), och Kayas röst låter konstig, precis som den gjort på de senaste låtarna. MEN den sista biten av videon, den instrumentala biten låter VÄLDIGT bra. Jag har fortfarande höga förhoppningar på den här singeln.
För ett tag sen la cdjapan upp deras bonus, man får en liten handduk/trasa :P OM man köper både singeln och Kayas DVD som släpps samma dag. Nej tack. Men med lite efterforskning såg jag att http://www.brand-x.jp/product/7855 ger ett foto med singeln iställlet! Så jag funderar på att avboka min från cdjapan och istället köpa den via Brand X istället.
Det har ännu inte släppts någon preview av Infection som Kalm gjort, men mina förväntningar är höga :P
 

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0