Ett kärt återseende

Vi har inte fått se Dada och Kalm tillsammans sen 2000 när Street of Alice och Sad Mask släpptes, därav allas stora förvåning när Velvet Eden’s Halloween present var en video till en av bandets äldsta låtar, Paraph! Jag kan inte säga annat än att jag är överlycklig och hoppas innerligt att de släpper en singel eller liknande med videon.

Den har samma känsla som de gamla videorna med diffusa bilder, dockor och kläder som påminner om de gamla. Lite konstig stämning blir det dock att se de nya medlemmarna som egentligen inte känns relevanta för det är ju trots allt originalen vi vill se.

Jag älskar videon, värd att se miljontals gånger. (jag satt på mig min Velvet Eden t-shirt idag för att hedra bandet och tacka för videon X’D)

<3

Man ska inte dömma hunden efter håren...eller nåt sånt

Jag erkänner mig vara en öppensinnad, trångsynt person. Jag har äntligen öppnat mig för välkända bandet D.
Trots att jag knarkat Ouka saki some keri i ett år har jag inte velat lyssna på nåt annat då jag dömt  ut dem som ett överskattat band (efter att jag hörde Schwarzchild). MEN, den här veckan kom jag över en recension av deras mini skiva Huang Di ~Yami ni umareta mukui och tände till på det faktum att titelspåret är inspirerat av kinesisk folkmusik. Kan inte annat än att säga att jag älskar den låten! Tycker det är jättekul att D blandar in folkloriska inslag i vissa låtar, särskilt eftersom att jag älskar asiens kultur.
Videon är helt underbar (trots det lite skumma bitarna där bandet ser ut som yakuza).
Efter att lyssnat på Huang Di nonstop i 2 dagar hittade jag även Hanatsumi no otome ~Rozova Dolina som för tillfället bytt av och går nu 24/7.
Är sjukt hypad att upptäcka mer av detta band!
 

Nytt från Hora; TYRANT

Man ska aldrig säga aldrig. När Hora släppte WSIDOM för 2 år sedan sa han att det skulle bli hans sista skiva pågrund av hälsoskäl men i år, i samband med Schwarz Stein's spelning i Tokyo släpps en ny skiva från Hora, Tyrant! Omslaget ser lite ut som Reign vilket får mig att hoppas att den kommer vara lika bra!
Förbokar man den får man ett signerat kort av Hora. Min första tanke var att det kanske är Rudolf Steiner kortet som de gav på förra spelningen, vilket skulle vara lite skumt med tanke på att det är Hora solo, så jag har uteslutit den teorin, fufufu. Kanske en bild på skivomslaget, om Hora känner för att vara lite tråkig? jag hoppas att det skulle vara en bild av honom, osminkad!, men det kan jag nog drömma om.
Hur än kortet ser ut är jag väldigt glad att han gjort ett nytt album och inte lagt musik karriären på is, iallafall hans solo.
 

Kayax3

Cdjapan har släppt Kaya's nya singel Nocturne som förhandsbokning nu, dock utan någon bonus denna gång. Låten är förmodligen en ballad då upphovsmannen är densamme som till Last Snow, Kei Suzuki. Kaya har avslöjat att temat på singeln är docka, vilket låter väldigt intressant i mina öron. Vad kan gå fel med dockor, både Malice Mizer (gekka no yasoukyoku) och Velvet Eden (skivan och titelspåret Ningyou Shoukan) har klarat det gallant. Jag är inte förtjust i Kayas ballader så jag förhandsbokade istället han ny-nyrelease av Glitter. Är det tredje gången gillt den här gången kanske? Börjar kännas lite konstigt att han släppt den skivan så många gånger nu, även om det är nya låtar inkluderade och nya remixer av dem. Jag ser främst fram emot att höra Kaleidoscope igen, en av hans bästa låtar och även den första singeln han släppte efter Schwarz Stein. Denna vecka släpptes även hans live DVD, Bara no soretsu. Vad jag sett hitills från folks kommentarer är att den är mycket bättre än den DVD:n han senast släpptes som tydligen hade samma bildkvalité som om den blivit filmad med en mobilkamera. Jag har skymtat låtlistan och ser att han bland annat framför Ophelia vilket gjorde mig väldigt nyfiken. Finns den till försäljning på Schwarz Stein's spelning i November kommer jag nog köpa den om jag inte redan förbrukat mina pengar på Closet Child i Shinjuku.
 
Nocturne's låtlista
1: Marionette 2: Coppelia 3: 傀儡 -Kugutsu 2012-
http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=DDCZ-1846
 
Glitter's låtlista:
1: Kaleidoscope 2: Carmilla 3: Walkure 4: Paradise lost 5 funerary dream 6: Psycho Butterfly 7: Masquerade 8: Epicurean 9:  Silvery Dark 10: Kasha - shining flowers - 11: Rose Jail 12: Glitter  Arch 13: Hydrangea 14: Chocolate 15: Pourriture noble
http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=DQC-9020
 
Bara no Soretsu DVd omslag

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0