Månadens Gothic & Lolita Bible

Mana laddade upp denna ubersöta bild från månadens Goth & Lolita Bible på sin blogg för ett par dagar sen. Bara en mening att uttrycka:
asdfghjkl!
Jag tycker nästan det finns nåt erotiskt över bilden... det är så sällan Mana visar benen X'D Människan har ju alltid sina mönstrade strumpbyxor (eller som jag börjat misstänka, hel bodysuit) på sig! och har man så där snygga ben borde man visa dem oftare. Jag som är för stor för Moi Meme Moité glädjer mig åt accessoarerna, strumporna ser ut som det paret jag köpte för över 1 år sedan, men skulle det vara nya, liknande köper jag gärna dem också.
Heil Mana!
 

Film söndag

Idag har jag legat i sängen hela dagen och tittat på film. Paprika och Millenium Actress, båda av Satoshi Kon.
Paprika var nog sämre än vad jag förväntat mig, för den som inte sett filmen handlar den om ett gäng vetenskapsmän (och en kvinna som även är Paprika i drömvärlden), som skapat en liten pryl som gör att man kan gå in i andras drömmar och nu har någon börjat smällta samman flera personers drömmar och samtidigt dra in personer mot deras vilja.  Paprika var en sån där film som får mig att känna mig riktigt, riktigt korkad :P Jag satt i princip hela filmen igenom och undrade över saker som jag sen var tvungen att bearbeta, och jag kan säga att jag fortfarande har ett x antal frågetecken kvar... Men det är nåt visst med de där äldre, lite skumma, japanska filmerna. Jag känner mig på nåt konstigt vis lite upplyst och berörd av att ha sett dem trots att jag inte tycker de är särskilt bra. (andra filmer i denna "kategori" är Akira och Metropolis).
Millenium Actress började bättre men kändes väldigt trög. Handlar om en skådespelerska som ska intervjuas. Hon är gammal och har inte gjort några filmer på antal år och vi får följa med in i hennes karriär och viktigast av allt, veta anledningen till att hon började som aktris vilket är att hon som ungdom stötte in i en kille som flydde polisen under kriget. Han har en nyckel runt halsen som hon sen hittar och som blir hennes motiv med livet. Att hitta bäraren av nyckeln. I långa loppet blev den ganska tråkig men slutet var lite berörande och precis som Paprika får den "halv tråkig film som berör"-stämpeln :P
Plus får båda filmerna för att Susumu Hirasawa gjort musiken!

När nervsammanbrottet knackar på min dörr

Innan jul spelade jag klar Persona 4 och tänkte då börja på Valkyrie Profile 2. Hoppfullt sitter jag framför tv:n och väntar på att introt ska börja när bilden plötsligt fryser.

...

Startar om PS2:an, samma sak.

...

Startar om, trycker bort introt, new game.

Samma sak där. asdfghjkl!!!

Spelet kötpe jag på spelbutiken.se för 3 år sedan (jag vet, varför har jag inte spelat det först nu??), så jag mailar dem och undrar vad felet kan bero på och om jag inte har någon som heslt garanti kvar då jag inte öppnat spelet först nu.

Inget svar.

Efter som att det var vid jul så var inte deras kundtjänst igång så jag fick vänta några dagar tills jag kunde chatta med dem och fick då veta att presic som jag trodde gäller inte min garanti men när jag frågar vad felet kan bero på, känns lite konstigt om det skulle vara konsolen det är fel på när spelet fryser på samma ställe, få jag frågan hur discen ser ut. Ja, den är felfri då jag precis öppnade spelet :P

Är det en Amerikansk utgåva? ...Nej, uppenbarligen inte eftersom att jag spelar den på en PAL PS2!!

Då vet jag inte vad det kan vara.

... Seriöst? Jag frågar spelbutikens f*** kundtjänst som ska kunna spel och jag få svaret; Då vet jag inte vad det kan vara för fel. Jag påpekade också att jag inte fått svar på mitt mail jag skickade för över 1 vecka sen, så när jag stängt chatten ser jag att en annan person svarat på mitt mail: Hej, Du har ingen garanti. MVH ***

wtf! Vilken jäkla service har de på det där stället? Det är inte första gången jag hamnar i schism med dem. För ett antal år sedan köpte jag ett Gamecube med en liten (ej Nintendo) dosa som man kunde spela GBA spel på tv:n med. På deras beskrivning kunde den spela 80% av alla GBA spel. Jag prövade hur många spel som helst och den klarade bara av att spela 1 av de spelen! 1!! När jag klagade på det fick jag svaret att jag förmodligen testat fel spel :P (Mario, Zelda och andra kända titlar). En vän till min mamma som är min personliga tv-spels guru försökte hjälpa mig och rindge till deras kundtjänst och bad om att få tala med någon ansvarig men det kunde hon inte få. Vad är spelbutiken för jäkla företag!? Jag jobbar själv på ett postorderföretag och vet att det alltid ska finnas en chef över kundtjänst som man ska ha rätt att få tala med vid större problem. Efter Valkyrie Profile har jag lovat mig själv att inte handla från spelbutiken.se igen. Inte för att de sa att min garanti inte gällde för det förstod jag, men för att deras service är usel. De kunde iallafall försökt hjälpa mig, att få höra att de inte vet vad det är för fel låter oproffsigt och oengagerat.

Så,till saken, jag började då istället på Odin Sphere (köpt på webhallen) som också legat och dammat i min hylla. Anledningen till att jag köpte det var för att det påminnde rent visuellt om Mana-spelen och det håller än så länge samma standard! Riktigt gulligt, innan man drar igång ett uppdrag är man en liten flicka som ska välja en bok att läsa (boken är berättelsen man sen ska spela). Ett plus ska också Odin Sphere få för att man kan välja språk! Jag valde såklart att spela med japanska röster och engelsk sub. Önskar fler ps2 spel hade haft den möjligheten. Storyn funkar, det som dock gjorde mig förbannade var att jag mitt under en tutorial inte kunde kassera items när min väska var full så jag var tvungen att starta om hela spelet -.-' (ska det vara så eller är det en bugg?) Jag tycker 2d grafiken är charmig så den stör mig inte alls, och bossarna är kul, inte för svåra (än så länge). Så nu ska jag försöka glömma Valkyrie Profile och fösvinna in i Odin Sphere!

ADAMS

Nu har jag hittat ett nytt band som verkar intressant, ADAMS. Två killar som har en image som anspelar på homosexualitet! Många anser ju, av någon konstig anledning, att hela visual kei rörelsen anspelar på det...men här har vi en duo med det som syfte! Många fina bilder på de båda killarna halvnakna inslingrade i varandra X'D Musiken är väl typisk rock/pop, radio musik brukar jag säga när det är trallvänligt nog för att inte väcka någon större uppståndelse. Iallafall, ganska bra musik så jag ska ge dem en riktigt chans.
Hitills tycker jag Boys and Girls är den låt som är värd mest uppmärksamhet, den som sticker ut mest.
 

ZIZ

Och idag fick jag mina ZIZ skivor! Imponerad av DHL som lyckades få hem mina saker efter bara 3 dagar!
Som jag skrev tidigare kostar båda skivorna dryga 500 från japanska Amazon, värt pengarna.
 

Shamisen på östasiatiska

Om man vill höra klassisk japansk shamisen med en modern twist har man chansen i april då Keisho Ouno besöker Östasiatiska för en spelning!
Kostar endast 80 kronor så jag bokade ikväll, älskar shamisen =)
För mer info:
 
http://nyankoscandal.wordpress.com/keisho-ohno-stockholm-20042013/
 
 

ZIZxKen Morioka

Även om jag gillar Soft Ballet så var jag lite små skeptisk till sammarbetet med ZIZ. Så fel jag hade. Laddade ner låtarna från den nya skivan och Spiegel Welt slog mig som en blixt från klar himmel.
Kan det bli bättre än så här?
Nej.
Igår lyssnade jag på den under en hel timma, samtidigt som jag beställde både den och GIFT från amazon.co.jp (blev inte alls särskilt dyrt, ca550 med frakt!).
Musiken får mig lite att tänka på Soft Ballet men även lite Schwarz Stein av någon anledning, för uppåt för det dock, iallafall, Közis röst, vad finnsdet att inte älska! Han låter helt underbar som vanligt. På nåt sätt känns hans sång nästan amatörmässig, lite som att han spelat in i vardagsrummet men jag gillar det X'D På slutet går han upp i ljusare stämma än han brukar och att han visar sin rösts svagheter gör det bara charmigare, älskar det.
De övriga låtarna är ok, men jag betalar gladerligen 150 för bara en låt :P (+att jag måste hålla min Közi samling intakt).
Nu ska jag fortsätta lyssna på Spiegel Welt hela kvällen <3
 

Kär <3

Jag förälskade mig igårkväll i Ds låt Der König Der Dunkelheit.Asagis röst kommer helt till sin rätt i den här låten, älskar första versen. Kan spela om den delen nonstop. Tyvärr känns refrängen lite väl ljus, D är ju så bra när de är som hårdast och mörkast =/
Idag fikade jag med en kompis som också är visual kei fantast, och det är alltid lika trevligt med kaka och Közi prat (vi är båda hängivna Közi anhängare :P)
Ångrar mig lite nu att jag inte drog till Saitama och såg D när jag var i Tokyo i November. Får bara hoppas de inkluderar Sverige i nästa Europa spelning.
Nu ska jag lyssna sönder Der König Der Dunkelheit lite till innan jag ska sova
おやすみなさい
 

わぁ、可愛い!

Nu var det i och för sig ett tag sen Kaya började sälja den här väskan/påsen (december, precis efter att jag sett Schwarz Stein, grrr), så det är inte precis någon nyhet. MEN! Är den inte för söt? Jag frågade i december om den skulle säljas på cdjapan men fick inget svar så nu börjar jag fundera på att be någon köpa den åt mig i samband med en spelning ._.

Måste ha påsen!

Seppuku i modern tid?

Inte för att Minami Minegishi från AKB48 satt ett svärd i magen, men hon tog till rakhyveln istället.
Som många säkert läst har en Japansk skvallertidning publicerat bilder där hon lämnar sin pojkväns lägenhet, detta kanske inte låter särkilt konstigt, men är man mega popstjärna i japan har man ingen pojkvän Ò__´-
När hon såg dessa bilder blev hon så sårad att hon rakade av sig håret, lite som en offergåva, kan man se det. Hon offrade håret och bad om att få stanna kvar i bandet, och i videon som spridit sig säger hon även nåt i stil med att; detta kan inte betala för det jag gjort men...", hmm, känns lite konstigt att en ung tjej ska be om ursäkt för att hon har en pojkvän. Drar direkt lite Britney Spears liknelser, även hon var tvungen att mörka att hon hade en pojkvän när hon slog igenom. Förstår mig inte riktigt på hela den kulturen men jag tycker sanenrligen synd om tjejen. Hoppas hon får tillbaks sin plats i bandet...och att killen inte gör slut med henne :P
(hon ser nästan sötare ut nu än med hår...såg så typiskt japansk-flick-plastig ut)
 

Varför?

En rolig sak jag märkt genom åren när jag berättat eller visat bilder på all snygga killar från Visual Kei band som klär sig kvinnligt i kjol eller klänning är att alla frågar mig varför. Varför? Ja varför, inte frågar jag någon som lyssnar på opera, varför står den där snubben i kostym? jag förstår inte denna besatthet av att allt ska ha någon konstig anledning och det sjukaste av allt är att jag får en känsla av att en del av de som frågar varför vill höra nåt i stil med; jo för han är gay, eller han är rent av sjuk i huvudet! Varför ska det vara så konstigt med kläder och utseende? Dagens samhälle ska vara så öppet och accepterande men trots detta är det jättekonstigt om en kille uppträder i kjol, då är det nåt fel helt plötsligt (absolut inte för att jag tycker att vara gay är fel, men vissa tycker ju det, dessvärre). Klänningen och kjolen är gjord för tjejer, eller? En sak som fångade mitt intresse för Visual Kei var den stora frihet gällande kläder som banden visar. Det finns inga som helst ramar och regler över hur de ska se ut och det är helt fantastiskt!
Och de här männen ÄR vackrare än kvinnor :P
 

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0