Veckan som gått i 4 korta punkter

* Hora har fått smaka på stjärnglansen i form av ett (möjligen fler) fejkat konto på facebook, vilket oroade honom så pass mycket att han varnade oss på både japanska och engelska ->http://ameblo.jp/hora23/entry-11709997863.html
 
* Schwarz Stein's sista one man live var för prick ett år sen (tanken på det gör mig deprimerad när jag nu sitter och råpluggar inför decembertentorna).
 
* Kamijo kommer tidigt på fredag morgon svensk tid göra ett offentligt uttalande via sin youtube kanal (värt att gå upp vid 5 för att se att han förmodligen kommer ha en världsturné som med största sannolikhet inte inkluderar sverige...nej).
 
* 最後は/slutligen:
 
 

Game On 2.0

Idag bar det av till Tekniska museet för att gå på Game On!
På deras hemsida presenteras den som världens största spelutställningen, och det fanns en hel del där.
Jag kan börja med det positiva;
Något jag uppskattade var att det verkligen fanns alla möjliga spel! Diverse konsoler som man kunde testa, men även i montrar. Allt från Pong till XBOX360. Under min tid där hann jag bland annat med Street Fighter (PS2), Zelda II (NES) och Pokemon. Det fanns även en del uppbyggd som en arkadhall (för den som orkar köa), med allt från Pac-Man till bilspel. Med en massa rolig funfact skriven på väggarna blev jag även berikad med ny information om dessa gamla klassiker.
Som synes fanns det mycket att göra, SYND då att de kastade ut en efter 50 minuter! :P
Tekniska tycker alltså att 50 minuter räcker, inte ens en hel timma... Jag hade tydligen inte läst på ordentligt inför besöket för jag blev väldigt förvånad när tjejen i entren gav oss en tid. Jag förstår att de inte bara kan låta folk komma och stanna hur länge som helst men 50 minuter hinner man inte mycket på om man faktiskt vill spela.
För 100 kronor kändes det som ganska kort tid, och kanske inte helt fullt värt pengarna (OBS 100kr är studentpriset, för övriga som inte är barn eller pensionärer kostar det 120kronor!).
Så tack CSN för att ni förser mig med pengar som jag kan kasta på Sveriges dyra museer.
 
 

DESOLATION BEAUTY

...är namnet på Horas nya skiva som nu fått datumet 17 januari som release.
Den inkluderar 10 nya låtar och som alltid är den limiterad till 500 exemplar, de 100 första som bokar den får även ett signerat kort!
Och nu till det märkligaste: Hora säljer även 2 fotoset! Blyga Hora som inte visat ansiktet sen Schwarz Stein gick i graven, ända fram tills 2011 på deras reunion säljer bilder på sig själv OCH pryder även DESOLATION BEAUTY!
Bilderna är något upprepande, men som troget Hora fan har jag såklart förhandsbokat allt (bilderna är till salu redan nu!).
Jag är riktigt hoppfull inför den här skivan, som alltid har Hora själv framställt den som ett masterpiece XD
(vet inte varför men det känns lite lustigt att skivans titel är Desolation beauty och så pryder Hora själv omslaget)
 
http://hora.ocnk.net/product-list/1
 
 

GAMEX 2013

Precis som förra året besökte jag GAMEX mässan.
Jag tycker det var lite av en besvikelse jämnfört med föregående år. Det var inga speciella titlar förrutom det nya Final Fantasy XIII som intresserade mig, och Playstation 4s hörn var dötrist (prövade något helskumt spel där man bara åkte runt i form av en mask/spermie i något skumt universum).
Jag gick mellan Final Fantasy XIII Lightning Returns och deras retrohörna där NES gick på högvarv.
I år utgick cosplay tävlingen dessvärre (pågrund av för få deltagare??), men jag hittade en Zack och en helt random karaktär som såg ut som en pirat (någon som vet vilket spel hon kommer från?).
 
 
 
 
 
Min kväll avslutades på Sushihuset på Brahegatan med udon うまい!
 

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0