Ny låt!

Dada pratade för ett tag sen om en låt vid namn Make up Shadow och äntligen är han redo att visa oss låten i sitt färdiga skede!
Låten är gjord av Kalm och texten av Dada, detta hörs klart och tydligt, att det gamla radar paret är tillbaks. Låten är fantastisk! Det instrumentala får mig att börja tänka på Sad Mask, medans vissa delar av låten får mig att börja tänka på Gackt av någon märklig anledning...
I helhet är den förmodligen en av de bästa låtarna som släppts sen Velvet Eden's återkomst. Man märker stor skillnad på de låtar Dada gör och de som Kalm gör, inget illa menat men Kalms låtar innehåller så mycket olika ljud vilket gör dem mer intressanta. Oftast. Dada har ju trots allt gjort Fushigi no Kuni no Arisu, en personlig favorit.

Nu ska jag spendera resten av kvällen med denna låt :P

Grattis

Idag fyller Dada 42 år! Grattis!
Vad passar inte bättre då än lite Velvet Eden historia? Idag ska vi minnas, beundra och lyssna.
Underverket vid namn Velvet Eden började 98, Dada ville skapa ett band av en aning udda anledningar, han fann en vacker man (enligt honom själv) vid namn Kalm som jobbade i en musikaffär i Tokyo och de bekantade sig. Kalm hade sedan tidigare släppt ett par demo band och gett ett av dem till Dada och sedan föddes Velvet Eden. I mars 1999 släpptes demo bandet Street of Alice med låtarna Street of Alice, Doomed Love, Paraph och Silk, bandets omslag gjordes av Vivienne Sato som är god vän med Dada sedan tidigare. Samma år i Juli kom Madame Tarantula som hade 2 olika omslag, detta band innehöll Madame Tarantula, Girl Fiend, Sad Mask och La Fin. Året avslutades med det första skivsläppet, 人形娼館Ningyou Shoukan, dockbordell. Detta följdes upp 2000 av en VHS med videor från den skivan men också av det kommande skivsläppet Street of Alice. Men innan dess hann Kalm och Dada bli en aning oense och Kalm lämnade duon, skivan släpptes ändå och kom med 2 nya låtar,刃物の恋 hamono no koi, vass kärlek och Maze. Skivan pryds av samma bild som ena Madame Tarantula omslaget vilket jag misstänker har den enkla förklaring att de inte hann ta några nya bilder innan Kalm lämnade.
Den andra låten jag hörde med Velvet Eden var just Sad Mask, förrutom detta så har den en fantastisk text och videon är helt underbar:Efter detta tragiska sluta satte Dada in 4 nya medlemmar och Velvet Eden blev något likt ett rockband. Hora, känd från Schwarz Stein axlade Kalm och de släppte en singel, 捨て猫 sute neko, vilsen katt. Vilket är den första låten jag hörde och som jag fortfarande älskar. Trots det nya soundet är den helt fantastisk och jag trotsar Dada och vill påstå att hans röst är väldigt inlevelsefull i just denna låt.
Såklart kan ingen era vara utan demo band :p ...de förbannade kasetterna... Jag gillar dem men hade helt klart uppskattat singlar istället. Det bandet kom att bli ett av Velvet Edens guldkorn. 蜘蛛女 kumo onna, spindel kvinna. Trots den dåliga kvalitén som finns rippad är den otrolig. Är det nåt band jag verkligen suktar efter är det detta. Låten skrevs av Hora och efter detta var det dags för ny gruppindelning.
- 1 medlem så blev Velvet Eden en kvantett med ett helt rockigt sound som släppte band på band, tills det slutliga 2002, Rouge de Noir/fanretaa kurenai.


Sen hörde vi inte av Dada eller Velvet Eden på 8 år. 2010 skrev Vivienne Sato att Dada skulle göra en comeback och postade en liten bild på dem båda två och vi alla fans var så lyckliga att få återse vår favorit drag.
Denna gång hade Dada återskapat Velvet Eden med 2 dansare och Aci, som tidigare var med i duon The Royal Dead. De 3 låtar som introducerades på deras Myspace var Witch on Flames, 月蜘蛛nocturne tsuki kumo nocturne och Tragic Puppet Show. Dessa låtar släpptes på en singel tillsammans med videon till Tsuki Kumo Nocturne.


Ett Rysslands besök och ett par låtar senare bytes medlemmar ut och idag består bandet av Dada, Lilly, Ceei och Chro. Dada har inga planer på att släppa någon musik utan lägger istället upp sina låtar helt gratis.

Är denna man inte värd att fira på sin 42:a födelsedag så är ingen =)
Så, Grattis Dada och ha ett underbart, kreativt år!

Arachne

Arachne
Text av Dada (Velvet Eden)

Jag är spindeln Arachne
Förtrollerskan gjorde mig till ett monster
Men bara i natt ska jag igen
"Återvända till flickan i drömmen"

Grymhetens gudar skakar
Denna kunskap kan inte misslyckas
Jag tar din avslitna hud och syr fast
Till dig ett ansikte som ingen annans

Du får frihet
Framtid och ett namn

Som en mardröm går det i en cirkel
Jag gör skönheten
Jag har använt all röd tråd i denna kropp
och gjort allt detta åt dig

Innan morgonen kommer
Ska jag med mitt bleka finger
Spåra sömmarna på din kind
Jag kommer dig ännu närmare.

Många frågetecken när jag själv läser detta och eftersom att jag inte är expert på Japanska blir det inte perfekt, men lite bättre än google's översättare :P

Reprise

Som kanske redan bekant släpper Moi Dix Mois en skiva i sommar. Mer exakt den 11:e Juli. Denna skiva kommer bestå av 12 låtar, 3 SE, en ny låt vid namn Je l'aime. Låtarna har valts ut av fansen, under en tid kunde vi maila Mana och önska en låt vi vill se på skivan. Om jag inte minns fel skrev jag Monophobia och jag är ganska säker att den kommer med då den är en allmän favorit och det är alltid kul att höra Seth sjunga Juka låtar.
Jag vet också att Seth läste upp lite information om detta på spelningen den 4:e November, men jag förstod inte så mycket av det och jag kommer inte ihåg vilken låt han nämnde, dessvärre.

Jag har såklart bokat skivan och ser verkligen fram emot att höra nya inspelningar av de gamla låtarna, jag är säker på att Mana gjort ett bra jobb.
Skivomslaget har såklart fått en del kritik vad jag sett, men också mycket ros. Jag tycker det var ett fint omslag, Mana som ängel med vita vingar för en gångskull är inget vi är vana att se.
Än så länge finns det ingen first press bonus och jag misstänker att det inte kommer någon heller, iallafall inte hos cdjapan.

1 Juni 2004

Idag är årsdagen av Tatsuyas, sångaren i Blam Honey, dödsdag.
Ryonai skrev såklart om detta på hans blogg och han uppmanar läsarna att skriva en kommentar eller ett mail till honom som han sedan kommer vidarebefodra till Tatsuya's mamma.
Ryonai skrev själv ett medelande till Tatsuya, som börjar så här:
Till Tatsuya,
det var länge sen sist...
Tack för att du alltid vakar över mig.

Längre hann jag inte översätta X'D dessvärre.
Jag lämnade en kommentar till Ryonai, hoppas fler gör det också.

Något jag verkligen gillar med Blam Honey är kombinationen av Ryonai's stökiga kompositioner blandat med Tatsuya's lugna röst och de har många bra låtar. En av dem är Fly to Flier som jag själv gjort en fanvideo till.
Njut av denna fantastiska låt och deras otroliga framträdanden och framförallt, tänk på Tatsuya

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0