ICONOCLASM

Mitt fredagsmys består av en massa kanji pluggande och Buck-Ticks hysteriskt underbara låt ICONOCLASM.
Låten kommer från skivan Taboo, som jag inte kan påstå att jag är överförtjust i, men ICONOCLASM är helt klart en av Buck-Ticks bästa låtar! Atsushis hysteriska skrik och småskratt sätter sina egna prägel på den, och gitarrstycket som liksom gör ICONOCLASM är omotståndligt medryckande.
Det blir repeat hela natten :P
 

D & Klaha

För ett par veckor sen bestämde jag mig för att slå till och köpa Rosenstrauss och idag kom paketet!Jag köpte B-versionen som inkluderar låtarna Rosenstrauss, Kouri goku no majuu, Kurenai no rourui och Kurenai no rourui instrumental samt en extra tjock booklet. Limited edition utgåvorna kommer även med ett kort på någon av medlemarna.
Bookleten kändes inte särskilt tjock...så jag funderar över hur de övriga versionerna ser ut XD Men det är ju inte det som är viktigast, det är B-sidan, Kurenai no rourui! Låten är suverän, något av det bästa D gjort! Rosenstrauss är en bra låt men för mig kommer den helt klart i skymundan, likaså Kouri goku no majuu. + i kanten för det signerade kortet man fick från CdJapan =)


När jag la min beställning var jag inne i en Klaha-period, så jag passade på att köpa Märchen när jag ändå var igång :P Deatta hi no mama är starkare än både Märchen och Stay in the rain, men singeln i helhet är bra, typisk hjärta och smärta från Klaha (inget illa menat, han gör den typen av låtar extraordinärt, det är bara inte lika bra som vare sig Pride of Mind eller Malice Mizer).


Snål som jag är kör jag vidare på SAL (många som är paranoida betalar hellre dubbla, eller tredubbla, för att få ett id nummer) och den här gången tog det "hela" 2 veckor innan jag fick min order :P Väldigt prisvärt för 700yen.


Nytt album från Kaya O(≧∇≦)O

I torsdags skrev Kaya på sin blogg att han äntligen släpper en ny skiva i december! Det kommer bli ett samlingsalbum från hans gothiska period (som hållt i sig sen 2011). Mer information kommer första oktober =)
Förhoppningsvis är det inte bara låtarna från singlarna utan även lite nytt material. Ser fram emot att höra mer om detta!
 
 

Gackt till Sverige igen?

Fick ta del av ryktet att Gackt ska komma till Sverige igen... det finns dock en liten hake. Om ryktet stämmer är det för att gästa Yohios spelning. Tydligen har Gackt gästat en låt på Yohios senaste skiva...
Där går min gräns. Jag älskar Malice Mizer och uppskattar Gackts solo, men jag går inte på en spelning med Yohio x_X
Jag är så vansinnigt trött på Yohio XD Och på alla som inte vet något om visual kei men som ändå talar vitt och brett om hur stor han och visual kei är i Japan. Fel, fel, FEL! Visual kei hade sin glansperiod under 80- och 90-talet, idag är den nästintill döende. Och Yohio är inte "stor". De japaner jag talat med visste inte ens om hans existens. I Japan är det pop som är den stora genren, inte visual kei och absolut inte någon utlänning som hakat på stilen. GAAAAHHH.
Varför Gackt, VARFÖR x_x
 
Källa: http://gaffa.se/nyhet/76036

Kamijo - Louis

Skolan har dragit igång så jag har haft fullt upp med att plugga de senaste dagarna x_x men en recension av Kamijos nysläppta singel hann jag med :3
http://www.jame-world.com/se/articles-97587-kamijo-louisstsuyachi-no-la-vie-en-roses.html
Kalm har även en ny websida: http://seaofcat.bandcamp.com/ där man kan förhandsboka den kommande epn, samt köpa Silk från 97! Många förknippar den med Velvet Eden men egentligen gjordes den för Kalmia och sen skrev Dada en annan text (eller bytte ut vissa delar av den) och så släpptes den på demobandet Street of Alice. Om man inte vill köpa Silk kan man lyssna på den kostnadsfritt!
 
 

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0