FISH TANKer's ONLY 2013

 
För en månad sen dök hela FISH TANKer's ONLY 2013 upp på youtube! Jag var lite sugen på att införskaffa den, men med tanke på att jag då blivit tvungen att använda en shoppingservice (är ingen fishtanker) ville jag veta att den var bra innan jag slänger upp dryga 600-700 kronor.
 
Det blev ett väldigt stort när det spred sig att Buck-Tick, möjligen, för första gången spelat My Baby Japanese live och det klippet var förstås ett av de första att sprida sig från DVD:n.
 
När jag såg låtlistan blev jag dock inte överförtjust:
Opening
1. スピード (Speed)
2. Baby, I want you.
3. エリーゼのために -ROCK for Elise- (Elise no Tame ni -ROCK for Elise-)
4. LADY SKELETON
5. My Baby Japanese -type II-
6. SANE -type II-
7. Lullaby III
8. 絶界 (Zekkai)
9. 残骸 (Zangai)
10. 夜想 (Yasou)
11. INTER RAPTOR
12. BOLERO
13. CLIMAX TOGETHER
14. 夢見る宇宙 (Yumemiru Uchuu)

Encore 1:
1. 人魚 -Mermaid- (Ningyo -Mermaid-)
2. ONLY YOU -We are not alone-
3. MISS TAKE

Encore 2:
1. ICONOCLASM
2. 独壇場Beauty -R.I.P.- (Doukudanjou Beauty -R.I.P.-)
3. DIABOLO -Lucifer-
4. LOVE ME
 
Det är för få gamla låtar! Såklart de måste spela spåren från Yume Miru Uchuu, men det är ju en del från övriga album och däribland för lite 80-90-tal IMO. Dessutom spelade de My Baby Japanese Type II, den ursprungliga versionen är bättre, igen IMO.
Ytterligare ett minus är att de alltid spelar den nyare versionen av ICONOCLASM, jag skulle gärna vilja höra originalet från Taboo.
Men, såklart att det även finns höjdpunkter ^, däribland öppningen. Både Speed och Baby, I want you är suveräna, och de följs av ytterligare en favorit, Elise no tame ni..Atsushi bjuder som vanligt på en massa sexuella anspelningar :P Hans hand mellan benen har börjat bli en sån vana att det skulle kännas konstigt om han inte grabbade paketet åtminstone en gång.
Men generellt sett känns låtvalen ganska meh.
 
Jag anser att helheten är viktig, så hur såg de ut då?
 
Jo, Imai såg ungefär ut som jag fantiserar att han kommer göra den dagen han möjligen sitter på ålderdomshem. Jag gillar kostymer, skarpt, men den här...njaaa, ser ut som att den är gjord i ett väldigt mjukt bomullstyp, vilket får den att se ut som en mysdräkt eller nåt.
 
Yagami, Hide och Yutaka hade inget anmärkningsvärt på sig, Atsushi däremot har en lång svart tunika med läderbyxor, och matchande handskar. Tunikan fick honom att se lite ut som en medelålders kvinna (inte så långt ifrån, han är ju faktiskt medelålders :P). Handskarna var jäkligt snygga *me wants*
Dock har jag en liiiiiten anmärkning. Jag gillar verkligen Atsushi, han verkar vara en väldigt sympatisk och gullig person, och jag respekterar att han inte är så ytlig (han har sagt i intervjuer att han inte bryr sig så mycket om hur han ser ut), MEN, när man går i ärmlösa plagg är det inte så kul att se det här:
 
Att raka, eller att icke raka är självklart ens eget val, jag funderar bara på om det inte skulle vara trevligare (möjligen mindre svettigt för honom själv) om han gjorde sig av med buskaget :P
 
Just nu tror jag att jag avstår från att göra mig besväret att köpa denna DVD, även om det kan komma att bli en investering XD (gamla FISHTANKer's ONLY DVD:er ligger från 12000yen uppåt!!) Får se om någon av låtarna som jag nu inte uppskattar särskilt mycket växer för mig i framtiden.
 
 
 
 

 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0