T-T...

En tår i ögat för att Ken Morioka ständigt levererar!!
 
Jag hittade äntligen en download av Kayas GOTHIC, jag har visserligen inte lyssnat igenom hela, men jag kan säga att jag tror med viss säkerhet att Danse Macabre är den bästa låten på skivan! Jag kan inte sluta lyssna på den, min inre Ken Morioka dansar livet ur sig! De instrumentala bitarna är fenomenala, en extremt dansant låt á la Morioka. Låten skulle möjligen varit bättre med en genomgående japansk sångtext (jag hör de mest märkliga saker...), men i det stora hela är den perfekt.
 
 
Jag såg även väldigt mycket fram emot Sodomy, som Hora komponerat, men den levde dessvärre inte upp till min förväntan utan (för min del) hamnar den väldigt mycket i skuggan av Danse Macabre :P Fortfarande en bra Kaya låt (jag upplever att Kaya tappat kvalité med åren, något enormt).
 
Ett stort minus med skivan är alla "omgjorda" låtar, som egentligen knappt är rörda :P Man hör att Kaya sjungit in dem igen, men de låter nästan identiska till originalen, så jag förstår inte alls vad meningen var. Jag såg fram emot remixer av något slag...
 
GOTHIC innehåller även låten Tempest som är Kayas första egenskrivna låt! Om jag ska vara elak så förväntade jag mig inte så mycket XD (måste ju finnas en anledning till att han inte skrivit sitt material tidigare), och den är helt klart godkänd, men inget med det lilla extra.
 
Egentligen håller GOTHIC samma nivå som Queen, men med fler låtar och MINDRE antal nya låtar! Om man inte räknar med de instrumentala spåren (som jag inte hört än då vissa tydligen anser att de inte är viktiga nog att rippa :P), är det endast 4 nya låtar per skiva (A versionen innehåller Danse Macabre och B versionen Tempest) vilket jag tycker är jättetråkigt... speciellt för alla hardcore Kaya-fans som köpt alla singlar.
För min egen del köper jag den, främst för Danse Macabre XD, och för att få Salome singeln. Vampire Requiem och Nocturne singlarna var båda rena besvikelser (Salome var jag tvungen att nöta in för att gilla XD). Ken Morioka var nog det bästa som kunde hända Kaya just nu XD Kalm har också varit en besvikelse, det han skrev tidigare till Kaya var bland de bästa spåren men sen Awilda har det inte riktigt hållit måttet.
 
Jag ser varmt fram emot att Kaya släpper någon DVD med Taboo videon och någon ny live spelning. (Ingen first press bonus på cdjapan den här gången :O!)Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

シルク姫

シルク姫のブログへようこそ,Välkommen till min blogg, Silk Hime. Här skriver jag om mitt brinnande intresse, Japan. Jag är en fanatiker när det kommer till mina favoritband, här får du läsa om mina senaste köp, bristande översättningar och musikrekommendationer.

RSS 2.0